Kuran Portalı

By | 29 Ocak 2015

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlar her türlü bilgiye anında ulaşa bilmektedirler. Özellikle internetin her eve girmesi, bilgisayarlardan, tabletlerden, laptoplardan, cep telefonlarından interenet sayesinde aranılan her bilgiye çabuk ulaşılabilmesine sebep olmuştur.

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim ile ilgili merak ettiklerimiz, bilmek istediklerimiz ve Kuran-ı Kerim’i okuyarak ibadet etmek isterseniz internet sayesinde bu aradığınız tüm Kuran Portalına ulaşabiliriz.

kuran-portalı-Kuran Portalının geniş olduğu bir çok islami site bulunmaktdır. İsterseniz bir tıkla bu tür sitelerin Kuran Portalı bölümünden istediğiniz her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde en geniş Kuran Portalının bulunduğu site Diyanet İşlerinin resmi internet sitesidir. Diyanet İşlerinin sitesinin Kuran Portalı şu şekildedir;

kuran-portalıKur’anı öğrenmek, Kur’anı seçkin hafızlardan dinlemek, hatim okumak, Kur’an’ın Meallerini ve Tefsirini okumak, istediğiniz surenin istediğiniz ayetine kolayca ulaşabilmek, portalde mevcut mealler ve Arapça metin üzerinde Kur’an’da Türkçe – Arapça kelime araması yapabilmek gayesiyle sizlerin istifadenize sunulmuştur. Kuran Portalında ayrıca, her müslümanın kütüphanesinde bulunması gereken Kur’an’la ilgili eserlerin, dijital e-kitap olarak yer aldığı Kur’an Kütüphanesi, Kur’an’da surelerle ilgili bilgilerin ve güncel konular ile kavramların yer aldığı Sureler – Konu Fihristi bölümleri oluşturulmuştur.

Kuran Portalını içine alan her türlü konunun anlatıldığı kitapları www.ihvan.com.tr  online alış veriş sitesinde bulabilirsiniz.