Kur’an Okumak İstiyorum

By | 30 Mart 2015

kur'an-okumak-istiyorumKuran-ı Kerim tüm insanlığa gönderilen ve son kutsal kitaptır. Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) Efendimize Cebrail (a.s.)  vasıtası ile indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’in indirilişinin bir çok sebebi vardır. Bunlardan bazıları şöyledir;

İnsanların Hak ile Batılı birbirinden kesin olar ayırması için Kuran-ı kerim indirilmiştir,

İnsanları kötülükten uzaklaştırıp, iyiliğe, doğruluğa yönlendirmek için Kuran-ı Kerim indirilmiştir,

İnsanlara, okuyanlara şifa ve rahmet kaynağı olarak Kuran-ı Kerim indirilmiştir,

İnsanlara önce ki kavimleri anlatarak onlardan nasihat ve öğüt almaları için Kuran-ı Kerim indirilmiştir.

İnsanlara, müslümanlara özellikle de takva sahiplerine bir rehber ve hidayet vesilesi olması için Kuran-ı Kerim indirilmiştir.

Kuran-ı Kerim’in bu kadar önemli görevlerinin ve özelliklerinin olduğunu kur'an-okumak-istiyorum-öğrenen her müslüman Kur’an okumak istiyorum der. Kuran ile meşgul olmanın, Kuran ile amel etmenin en güzel yoludur Kur’an okumak istiyorum diyebilmek ve Kuran-ı Kerim’i okumak.

Kur’an okumak istiyorum diyen kişi doğal olarak ilk önce Kuran-ı Kerim’i okumayı öğrenmelidir. Dünya da belki de en kolay ve en çabuk şekilde öğrenilebilen dil Kurandilidir. Bu yüzden Kur’an okumak istiyorum diyen kişi Kuran dilini nasıl öğrenirim yoksa öğrenemezmiyim diye korkmamalıdır. Teknolojinin gelişimi ile birlikte de Kuran-ı Kerim’i okumayı öğrenmek en hızlı ve en kolay yöntemlerle sağlanmaktadır.

Kur’an okumak istiyorum diyen bir kişinin Kuran üzerine aradığı her şey www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edilebilir.