Kur’an Oku

By | 16 Şubat 2015

kur'an-okuKur’an Okumak Allah’ın bize emirlerinden biridir. Her müslüman Kur’an Okumalı ve okuduğunu anlayarak amel etmelidir. Kur’an Okumak o kadar önemlidir ki  Peygamber Efendimize (sav) ilk gelen vahiyde okumakla ilgilidir.

Alak suresinde geçen Ayet-i Kerimeler şu şekildedir;

“Yaratan Rab’binin adıyla  OKU.  O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.”
Alak Suresi 96/1-2

“OKU!  İnsana bilmediklerini belleten, kalemle (yazmayı) öğreten Rab’bin, en büyük kerem sahibidir.” Alak Suresi 96/3-4-5

Ayeti Kerimelerden anlaşıldığı gibi ve Allah’ın Peygambere ilk emri olmasından dolayı Kur’an Okumak çok büyük ibadetlerden biridir.

Kur’an Okumak kadar okuduğunu anlamakta önemlidir. Kur’an Okumayı Arapça orjinal metinden okumak sünnettir ama okuduğunu anlamak anladığınla amel etmek ise ibadetlerin en güzellerindendir.

kur'an-oku-Kur’an Okumaya insalar yaşları küçükken başlamalı eğer çocukken Kur’an Okumayı öğrenemedilerse hangi yaşta olursa olsun Kur’an öğrenmeye gayret etmelidirler.

Kur’an Okumanın bazı adapları vardır. Kur’an Okumadan önce güzel bir namaz abdesti alınmalıdır, temiz bir yerde Kur’an Okunmalı, Kur’an Okurken konuşulmamalı başka bir işle meşgul olunmamalıdır. Eğer zamanımız müsait ise Kur’an Okuduktan sonra Türkçe mealide okunmalı ve Arapça okuduğumuz bölümün açıklamasınıda anlamalıyız.

Kur’an Okumak isteyenler için hem Kur’an öğretici setler hem de Mealli mealsiz Kuran çeşitleri www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden uygun fiyatlarla temin edilebilmektedir.