Kuran Kerim Meali

By | 27 Kasım 2014

kuran-kerim-mealiKuran Kerim meali kitapları müslümanların kendi dillerinde Kuran’ın anlattıklarını anlamalarını sağlayan kitaplardır. Kuran Kerim meali her müslümanın evinde olması gereken kitaplardandır ve müslümanların hayatta hiç olmazsa bir kere kendi dillerinde yazılmış Kuran Kerim mealini okuyup Kuran’ın getirdiği mesajları anlamaları gerekmektedir. Kuran’ı Kerim’i orjinal Arapça metinden okumak kadar önemli bir konudur Kuran Kerim mealini okumak.

Bu konuyu bir konu ile açıklamak gerekirse Fatiha süresini örnek verebiliriz. Fatiha suresi namazda da okunduğu için müslümanlar arasında en çok ezberlene surelerden biridir. Fakat ezberini bile müslümanların bir çoğu malesef anlamını bilmemektedir. Şimdide Fatiha suresinin Kuran Kerim mealinde ki mealini yazalım; kuran-kerim-meali-

  1. Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
  2. Hamd o âlemlerin Rabbi,
  3. O Rahmân ve Rahim,
  4. O, din gününün maliki Allah’ın.
  5. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. (Ya Rab!).
  6. Hidayet eyle bizi doğru yola,
  7. O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.

Fatiha suresi örneğinde görüldüğü gibi okuduğumuzu anlayınca yada surenin ne anlatmak istediğini anlayınca Kuran okumak daha bir efdal hale gelmektedir. Bu açıdan Kuran Kerim mealini okumak ve anlamak çok önemlidir.

Kuran Kerim meali dini kitap satan kitap evlerinden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Ayrıca ihvan.com.tr online alış veriş sitemizdeki Kuran Kerim meali kategorimizden de sipariş verilip kapıda ödeme ve taksitli ödeme avantajlarıyla satın alabilirsiniz.