Kur’an Dinle

By | 23 Mart 2015

kur'an-dinle-İlahi kitapların en sonuncusu Kuran-ı Kerim’dir. Peygamber Efendimiz (sav) nasıl diğer peygamberlere göre daha üstün ise Kuran-ı Kerim’de aynı bu şekilde diğer kutsal kitaplardan daha üstündür. Çünkü kutsal kitaplar içinde tam ve eksiksiz olan ve de tahrif edilmeyip değiştirilmemiş olan sadece Kuran-ı Kerim’dir.

İbadetler insanı Allah’a yakınlaştırır, dünya sevgisinden uzaklaştırıp ahiret için çalışmaya meylettirir. Kuran ile meşgul olmakta en faziletli ibadetlerden biridir. Kuran-ı Kerim ile meşgul olmanın bir çok yolu vardır. Kuran-ı Kerim’i okumak, Kur’an dinlemek, Kuran öğretmek vb.. gibi.

kur'an-dinleKur’an okumak tam bir ibadet sayılı, faziletleri çoktur, hem de Allah katında sevabı büyüktür. Kur’an dinlemekte çok önemlidir. Kur’an dinleyen kişi tam manası ile kendini Kuran okuyana vererek, can kulağı ile konuşmadan Kur’an dinlemelidir.

Kur’an dinlemenin önemi ile ilgili bir Ayet-i Kerime de şöyle buyurulmuştur;

“Kur’ân okunduğu zaman, onu dinleyiniz ve susunuz! Umulur ki, esirgenmiş olursunuz.” (A’raf Suresi’nin 204. Ayet)

Kur’an dinlemenin bir çok yolu vardır. Ev de eşlerden biri yada ev halkından biri Kuran okur diğerleri Kur’an dinlerler. Mevlüt gibi, vefat gibi, sünnet gibi, doğum gibi bir cemaatte hocanın okuduğu Kur’an dinlenir. Televizyondan, sosyal paylaşım sitelerinden Kur’an dinle bilir. Kuran hatim setlerinden alınıp ev de istediğiniz zamanda Kur’an dinleye bilirsiniz.