Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir ?
Diş etlerindeki, yüzdeki, ses tellerindeki, göğüsteki ve herhangi bir uzuvdaki iç ve dış şişlikleri giderir, ses bozukluklarını yok eder. Böbrek ve mesane taşlarını düşürür. Meniyi ve idrarı çoğaltır, doğumu kolaylaştırır, mideyi, bağırsağı ve saçları kuvvetlendirir, yaraları kapatır. Özellikle boğmaca, öksürük ve ülser için çok faydalıdır. Kanseri önler, yeni başlayan kanseri durdurur.
- 1 çorba kaşığı keten tohumu öğütülür, 1 çorba kaşığı bal ve 3-5 diş dövülmüş sarımsak ile karıştırılır ve yutulur, üzerine su içilirse (“Su” bölümüne bakınız.) ishali durdurur, kabızlığı önler.
- 1 çorba kaşığı keten tohumu sıcak su ile karıştırılıp, üzerine bez sarılır ve 1 -2 saat demlenmeye bırakılır. Veya 1 çorba kaşığı keten tohumu 50 gr. soğuk su ile karıştırılır ve 5-6 saat bekletilir. Sonra çekirdekleri ile beraber günde 1 defa içilir.
- Taze öğütülmüş keten tohumu su ile karıştırılır eziklere ve şişliklere kompress yapılır.
- Kaynatılmış keten tohumunun lapası yanıklara sürülür.
- Keten tohumu ısırgan otu ile kaynatılıp balla veya sade yendiğinde kansere iyi gelir.
- Ekmek hamuruna eklenirse, ekmeğin hazmını kolaylaştırır.
- Taze kavrulmuş ve öğütülmüş keten tohumunu zeytinyağı ile karıştırıp kafa derisine sürmek kelliği durdurur, saçların uzamasını ve çoğalmasını sağlar.
- Uyarı: Öğütülmüş keten tohumunu bekletmeden kullanmak gerekir. İçerisindeki omega asitleri şifalı etkisini kaybeder!