Kelime-i Tevhidin Öğretilmesine Öncelik Tanımak

By | 10 Temmuz 2014

namaz-kildiran-seccade

 

kuran-kurs-çocukResûlullah sallallâhu aleyhi vesellem bütün anne ve babalara çocuklarını önce­likle tevhid kelimesi La İlahe İllallah’ı öğretmeyi emretmiştir.

Cundup b. Abdullah radıyallâhu anh anlatıyor. “Biz Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem ile beraber kalan iki genç idik. Bize Kur’an’ı öğretmeden önce imanı (tev­hidi) öğretti. Sonra bize Kur’an’ı öğretti de böylece imanımız arttı.”

Açıklama:

Görüleceği üzere Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem onlara önce tevhidi, yani La İlahe İllallah’ı öğretmişti ve daha sonra ise Kur’an’ı…

Ey Kardeşim! Çevremize baktığımız zaman görürüz ki, devamlı surette ezan sesini duyan çocuklarımız daha konuşmaya başlamadan duydukları ezan sesi­ni tekrarlamaya çalışırlar. İşte çocuğun bu yapısına dikkat etmemiz, bu hususu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazımdır. Bizim üzerimize düşen en önemli gö­rev, çocuklarımıza tıpkı Resûlullah’ın -sallallâhu aleyhi vesellem- yaptığı gibi daha ilk adımda tevhid kelimesini; La İlahe İllallah’ı öğretmemizdir.

İbn-i Mace rivayet etmiştir. Sahih bir hadistir. Hafız İbn-i Hacer Resûlullah’m bu gençlere La İlahe İllallah’ı bir farz namazından önce öğrettiğini söylemiştir.