Kehribar Taşının Özellikleri

By | 14 Ekim 2014

kehribartaşınınözelliklerikehribar taşı, amber adıyla la anılmaktadır. Bir tür çam reçinesinden elde edilmektedir. Kehribar aşırı derecede saydam, oldukça yumuşak ve hafiftir. Genelde iki renkte bulunur. Birincisi kırmızımsı sarı veya içinde kırmızı bulunan portakal yani kehribar rengidir ki halk arasında en çok bilineni budur. kehribar taşının özellikleri oldukça fazladır.

Gerdanlık olarak kullanıldığında boğaz ve troid bezi enfeksiyonlarını yok eder, guatrın oluşmasını önler, oluşmuşsa küçülmesine yardımcı olur. Astım, bronşit gibi solunum yolları hastalıklarını önler. Alerjileri önler ve iyileştirir. Ağrı bulunan yerlere sürüldüğünde ağrıyı azaltır. Özellikle romatizmal ağrılarda etkilidir. Psikolojik takıntılara karşı iyi gelir. Yaşamın bir yük olduğunu düşündüğünüz ve sorumluluklar altında ezildiğinizi hissettiğiniz anlarda, şifa yüklü enerjisiyle sizi canlandırır.

Yaşamın güzel yanlarını fark etmenizi ve böylece içinizin neşeyle dolmasını sağlar. kehribar taşının özellikleri Taş olarak bilinir ama, reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri açığa çıkar. Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını giderdiği için, genelde boynun çevresine takılır. Boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarını tedavi etme özelliği vardır. Roma devrinde kehribar, guatrı tedavisinde kullanıldığı gibi günümüzde de bu yöntem çok yaygındır. kehribar özellikle tesbih yapımında da kullanılmaktadır. kehribar tesbihleri ihvan.com.tr adresinden sipariş verebilirsiniz.