Kehribar Özellikleri

By | 14 Ekim 2014

kehribarözellikleriKehribar Bir çam türünden elde edilmektedir. Toplumlarda bazı süs eşya yapımında kullanılan açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde yarı saydam, kolay kırılabilen ve bir yere gömüldüğü zaman ufak cisimleri kendine çekme özelliği olması kehribar özelliklerindendir.  Parlaklık ve renk açısından onu hiçbir saydam taş ile kıyaslamak mümkün değildir. Kehribara yapışan  böcekler, yabani bitkilerin fazla oluşu, diğer taşlarda görülmeyen önemli kehribar özelliklerindendir. Kehribar taşı aynı zamanda şifalı taşlar arasında yer almaktadır.

Çok beğenilen bu süs eşyası yanında, kullanılan kehribar taşın içindeki böcek, yaprak ve çiçek kalıntıları hiçbir zaman bozulmayacak şekilde mumyalanmıştır. Bunlar eski devirler hakkında aydınlatıcı bilgilerin edinilmesine yardımcı olmaktadır. Kehribarda reçine asitleri, rezenler ve biraz uçucu yağ bulunur.

Kehribardan çeşitli kolye, yüzük, küpe, bileklik gibi süs eşyaları yanında, tesbih ve ağızlık da yapılmaktadır. Eskiden uyarıcı ve antispazmodik olarak da kullanılırdı. Bugün ilaç olarak da kullanılmaktadır. Türkiye’de kehribar genellikle gösterişli tesbih yapımında kullanılmaktadır. ihvan.com.tr adresinden de kehribar dan elde edilmiş teşbih çeşitleri ve modelleri bularak, sipariş vererek, satın alabilirsiniz.