Kadının Sokağa Çıkma Prensipleri

By | 29 Nisan 2015

kadinin-sokaga-cikma-prensipleri    Günümüzde, kadın hürriyeti adı altında kadınlık ifsat edilip ahlâksızlığa teşvik edilmektedir. Kadın evinden çıktı, ama nereye gitti: Sinemalara, plajlara, gece partilerine, diskoteklere, kumarhanelere! Günümüz kadını, hürriyet adına evini harabeye çevirdi.
Bu serbestlik denilen bu başıboşluk ve sefil durum neticesindedir ki, gençlerin eğitim seviyeleri düşmekte, okuldan kaçmaktalar, cinsel meselelerden kaynaklanan cinâyetler artmakta, sinema, tiyatro piyasası canlanmakta, makyaj malzemesi üreten fabrikatörlerin cepleri biraz daha şişmekte, adına sanatçı denen dansözlerin, şarkıcıların, türkücülerin, davulcuların, zurnacıların sayısı artmaktadır.
İslâm, fesat ve ahlâksızlığa yol açmadıkları sürece, toplantılara katılmaktan kadını yasaklamaz. Kadının mescide, çarşıya-pazara çıkmasını engellemez. El- betteki kadınlar da ihtiyaç duyduklarında dışarı çıkıp işlerini görebilir, alış-ve- rişlerini yapabilirler. Hz. Peygamber (sav) döneminde de kadınlar mescide giderek erkeklerle birlikte namaza katılıyorlardı.
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:
“Kadınların mescide gitmesine engel olmayın. Mescide gitmek istedikleri takdirde onlara izin verin.” (Buharı ve Müslim)
“Hanımlarınızın mescide gitmelerine mani olmayın. Ancak evleri kendileri için daha hayırlıdır.” (Ebu Davûd)
İslâm dini, cinsel özgürlük denilen ilişkilerden kaynaklanan tehlikelerin farkında olup, birbirine yabancı erkek ve kadınların ilişkilerini denetlemek hususunda azami dikkat gösterir. Yabancı erkek ve kadınların birbirlerinden uzak durmaları yanlısı olan dinimiz, hayatın felce uğramamasını da dikkate alır. İslâm kadınlara mescide gitme izni verir ama, erkeklerle karışmalarına da mani olur. Herbiri için ayrı yer bulunmasını ister.
Dinimiz, kadının dışarı çıkmasını yasaklamamış; sadece evinden dışarıya çıktığında örtülü olmasını, iffetini muhafaza etmesini, bakışlarını kısmasını, kırıtarak yürümemesini, erkeklerin dikkatini çekecek hareketlerde bulunmamasını istemiştir.