Kadın Kocasına Minnettar Olmalı, Teşekkür Etmeli

By | 15 Eylül 2014

hasema

 

evlilikPeygamberimiz sallallâhu aleyhi vesellem “Kocasına muhtaç olduğu halde ona teşekkür etmeyen kadına Allah rahmet nazarı ile bakmaz” buyurmuşlardır.

Yine Peygamberimiz sallallâhu aleyhi vesellem “Cehennem bana gösterildi. Çoğunu kadınlar gördüm. Bunun sebebi de kocalarına karşı nankörlük etmeleri ve iyiliğe teşekkür etmemeleridir. Onlardan birisine uzun zaman iyilik etsen, son­ra senden hoşlanmadığı bir şeyi görse hemen ‘senden hiçbir hayır görmedim’ demelerinden dolayıdır” buyurdular.

Açıklama:

Teşekkür dille olduğu gibi evine, eşine ve çocuklarına sahip çıkarak her du­rumda onları müdafaa etmek gerçek teşekkürdür. Kanaat, rıza ve memnuniyet teşekkürün en güzel şeklidir. Kadının eşine ve evine karşı böyle davranması ge­rekir. Saliha bir kadın kocasının kendisi ve çocuklarına yaptığı harcamaları küçük görerek başa kakamaz. Yapılan iyiliği başa kakmak ise sevapları ve hayırları yok eder. Nitekim yüce Allah “Allah’a ve ahiret gününe inanmayanlar gibi başa kak­mak ve eziyet etmek suretiyle yaptığınız iyiliği ve hayırlarınızı iptal etmeyiniz” buyurur.