Kabir Duası (52 .Gece)

By | 14 Temmuz 2014

hac-umre-seti

kabir azabı nedirKabir Duası (52 .Gece)
Bismilâhirrahmânirrahîm
Allâhümme inni es’elüke bihakkı hakkıke ve bi hakkı kibriniyâike ve bi hakkı cemâlike ve ce-lâlike ve bi hakkı kibriyâike ve fadlike ve keremike yâ kâdime’l-ihsâni yâ-Sâdıke’l va’dil emîn. Lâ ilahe illâ ente süb’hâneke innî küntü minezzâlimîn. Allâhümme ecib da’veti bi hürmeti-ismike’l-azîm ve bi hürmeti Muhamme-Din sallallâhü te’âlâ aleyhi ve sellem ve alâ âlihi ve sahbihi ec-maîn. Velhamdü lillâhi Rabbi’l Âlemin, ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.

* Bu duâ Kabir Duası (52 .Gece) ölen kimsenin elli ikinci gecesinde okunması âdet olmuştur.

Bismillâhirrâmanirrâhim

“Allâhümme Kabir Duası (52 .Gece) bariklena fi Re¬cebe ve Şaban ve belliğna Ramazan ve ahtimlena bi’l-iman ve yessirlena bil Kur’an.”

Kabir ziyaretinin, ölü ve ziyarette bulunan kimse için iki ayrı yönü vardır. Kabir ziyaretinde bulunan kimse, hem ölüye duada bulunur hem de dünya hayatının fani oluşunu idrâk eder.

Kabirde bulunan kişinin bir zamanlar kendisi gibi sağ olduğunu, hayalleri ve emelleri olduğu, belki de bunlardan pek çoğunu gerçekleştirmeye fırsat bulamadan öldüğünü, aynı âkıbetin kendisini de beklediğini düşünmeye vesile olur, âhireti hatırlar. Ölüye dua ve istiğfarda bulunur. Bu da ölüye sevab kazandırır.