İmam-ı Rabbani (Kuddise Sırruhü) Hazretlerinin Duanın Ehemmiyeti İle İlgili Kıymetli Mektubundan

By | 25 Ağustos 2014

hac-umre-seti

 

zor durumda okunacak dualarFetih ve nusret iki kısımdır. Şöyle ki:

A)   Sebeplere bağlı olan kısımdır. Ki bu savaş askerlerine teallukeden fetih ve nusrettir.

B)    Diğer kısım ise, fethin ve nusretin hakikatidir ki; sebepleri sebep eyleyen yüce Zat katından gelmektedir. Allah-u Teala’nın buyurduğu:

-“Nusret, (yardım) ancak Allah katındandır.” (3/126) ayeti kerime bu manaya işarettir. Bu dahi dua askerlerine teallukeder.

Dua askerleri, züllü ve inkisarı ile önde olup sebepten müsebbibe terakki etmiştir.

Birmısra:

“Topu kaptılar, bu meydanda gönlü kırıklar…”

Bundan başka, dua kazayı dahi reddeder. Nitekim, bu manada, Muhbir-i Sadık Rasulullah (sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurdu:

-“Kaza, ancak dua ile redd olunur…”

Kılıcın ve cihadın, kaza reddinde bir kudreti yoktur. Bu manada, zaaf ve inkisar varlığına rağmen; dua askerleri, gaza askerlerinden daha kuvvetlidirler.

Anlatılan manadan başka, dua askerleri, gaza askerlerine ruh gibidir; gaza askerleri de onlara bir kalıp. Bu manadan olarak, gaza askerlerine mutlaka dua askeri lazımdır. Zira, ruhtan hali kalan kalıp teyid ve nusret babında kabiliyetli değildir. Bu mana icabı olarak anlattılar ki:

-Rasulullah (sallalllahü aleyhi ve sellem) Efendimiz, muhacirlerin fakirlerine tevessül ile fetih ve nusret talebinde bulunurlardı. Hem de gaza askerlerinin varlığı ve muhariplerin istilasına rağmen…

Fukara ; zillet, meskenet, itibarsızlık olmasına rağmen dua ordusu olmuşlardır.