İlişkiden Önce

By | 16 Temmuz 2014

namaz-kildiran-seccade

 

evlilik4Câbir radıyallâhu anh evlendiğinde, ‘Peygamberimiz (a.s) ona, ‘bakireyle mi, dulla mı evlendin?’ diye sormuş, o dulla evlendiğini söylediğinde de; “Neden bakireyle evlenmedin! Bakirelerin ağız suları (daha tatlıdır)” buyurdu.

Açıklama:

Bu hadiste, oynaşma ve öpüşme esnasında kadının dilinin somurulması, ağız suyunun emilmesi işaret olunmaktadır. Erkek, hanımı haz duyuncaya kadar ilişkiyi devam ettirmelidir. Hiç kuşkusuz bu, birlikteliğin ve muhabbetin devamını pekiştirir.

Erkeğin, zifaf gecesinde bakirelik zarının delinmesinde fiziksel bir zorluk çek­mediği doğrudur. Ancak, o gece sabırlı ve dikkatli olmasını gerektiren önemli ve zor ahlaki görevleri vardır. Erkeğin kıza son derece kibar, yumuşak ve büyük bir sevgiyle yaklaşması gerekir. Eşinin; anne babasının evinden ayrılıp, bambaşka, yepyeni bir dünyada, yepyeni bir hayatta kendisiyle başbaşa kalmış genç bir kız olduğunu düşünmeli, sevgisini ve muhabbetini ona hissettirmelidir.

Damadın, gelini; hücum edip yakalaması gereken bir av olarak görmemesi gerekir. Ona bir kadın, bir eş olarak değil, sevip okşayacağı bir nişanlı mua­melesiyle yaklaşması gerekir. Bu gece, cinsel haz gecesi değil, sevgi gecesidir. Cinsellik yönü olmayan sırf sevgi ve aşk gecesidir. Bu gece iyi veya kötü hayatı boyunca kızın zihninden silinmeyecek son derece önemli bir gecedir. Bu yüzden bu gecenin, korku ve dehşetle değil, sevgi ve muhabbetle imar edilmesi gerekir. Bu gecenin önemi fizyolojik (bedensel) yönünden çok psikolojik yönünden kay­naklanmaktadır.

Erkek ilk gecede lezzeti aramamalıdır. Eşiyle ilgilenmeli, onunla şakalaşmak, sevişip oynaşmak, aceleci ve aptalca tavır ve hareketlerde bulunarak kızın hissi­yatını yaralamamalıdır. Çünkü arzuladığı o zevk ve hazza, şiddet ve acelecilikle değil, yumuşak ve sakin davranmakla ulaşabilir.

Yine o gece, kıza soyunma özgürlüğünü vermeli ve o yatağına yatmadan ya­nına girmemelidir. Kendisi de yan bir odada veya bir örtü arkasında elbiselerini çıkarmalıdır. Erkeğin özenle dikkat etmesi gereken bir husus da, aralarındaki ya­banilik gidene ve birbirlerine alışana kadar özellikle ilk gecede kıza çıplak haliyle gözükmemesi, onun hiç alışmadığı bu görüntüyle, neye uğradığını anlayamamış bir hale düşmesine sebebiyet vermemesidir.

İşte iki tarafın bu şekilde soyunmasından sonra ilişki hafif bir ışık altında başlamalıdır