İktidarsızlık

By | 14 Ağustos 2014

pardesu

 

Sıkıntı ve Stres Duası“Sizi, bir imtihan olarak, şer ve hayırla deneyeceğiz. Hepiniz de nihayet bize döndürüleceksiniz. ”

• Ebû Hureyre radıyallâhu anh’dan Peygamber sallallâhu aleyhi vesellem şöy­le buyurdu: “Allah ne kadar hastalık indirmişse, mutlaka onun için bir de şifa indirmiştir.”

 

Açıklama:

Eşlerin karşılaştığı problemlerden biri de, karı-kocanın ilişkilerinde doyuma ulaşamamalarıdır. Özelliklede problem, bir çözüme kavuşmadan uzun süre de­vam ederse. Bu durum, ilişkide doyuma ulaşamadığından kadın için şiddetli acılara sebep olacaktır.

Bu problemin tedavisi için konuyu doğru ve bilimsel yollarla ele alan birçok kitap hazırlanmıştır. Eşlerin bu sorunu şer’i çerçevede doğal bitkilerle vb. bazı yöntemlerle veya uzman bir doktora giderek çözüme kavuşturması gerekir. Ayrı­ca bu problemi çözmede karı-koca birlikte hareket etmelidirler. Eşlerden her bi­rinin, aralarındaki ilişkinin doğal seyrine geçerek kaygı ve tedirginliklerden uzak bir şekilde devam edebilmesi için kendilerine en uygun olan yöntemleri araştırıp öğrenmeleri gerekir ki hissedilen acılar daha da artmasın. Zira bu hastalıkların birçoğunun tedavisi psikolojiktir.