İhram Kıyafetleri

By | 28 Eylül 2014

ihramkıyafetleri   Hac da olsun umrede olsun giyeceğimiz elbiseler, bulunduğumuz mübarek topraklara uygun ve yakışır şekilde olmalıdır. Temiz ve vücut hatlarımızı belli etmeyen elbiseleri tercih etmeliyiz. Bulunduğumuz bölge çok sıcak bir iklime sahip olduğu için ince ve içini göstermeyen, terimizi emecek pamuklu kumaşlardan yapılmış giysiler kullanmalıyız. İhram kıyafetleri genelde çok üzerinde durduğumuz bir konudur. Aslında o mübarek topraklarda bulunduğumuz zaman zarfında sürekli üzerimizde bulunmazlar.

Umre yapmaya niyetlendiğimiz andan itibaren ihram kıyafetleri ni mikat malinde yada mikat maline gitmeden otelde giyeriz. Bunun tercihi bize aittir. Ama mikat malinde ihrama yada hacca niyet ettiğimiz zamandan itibaren ihram kıyafetleri üzerimizde olmalıdır. İhrama girildikten ve ihram niyeti edildikten sonra ihram yasakları başlamaktadır.

İhramla beraber başlayan yasaklardan bazıları; hiç bir canlıya zarar vermemek, saç sakal kesmemek, vücudundan kıl koparmamak, oje ruj sürmemek, makyaj yapmamak, koku sürünmemek, avlanmamak, bitkilere zarar vermemek ve bu tarz şeyleri konuşmamaktır. İhramdaki asıl amaç Dünya işlerinden uzak durarak, kendini bir nevi soyutlamak, ahiret, ölüm gibi boyutlara ulaşmaktır. ihvan.com.tr adresinden ihram kıyafetlerine ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.