İhram Elbisesi

By | 29 Eylül 2014

 ihramelbisesiihram Hürmet edilmesi gereken bir yere ya da zamana girmek anlamına gelmektedir. Bir kimsenin, Hac veya Umre ya da her ikisini yapmak niyetiyle, belirli zamanlarda helal olan bazı davranışları kendisine haram kılmasıdır. Normal zamanlarda helal olan bazı davranışlar ihramlı için yasak hale gelir. Hacının veya umrecinin ihrama niyetlendiğinde üzerine aldığı dikişsiz iki parçadan oluşan giysiye de ihram elbisesi denir.

Her buluşmanın belirli bir zamanı olduğu gibi bir de buluşma yeri vardır. İşte Mikat, yaratan ile buluşma yer ve zamanını ifade eder. Mikat sınırına geldiğinde artık büyük buluşma başlamıştır. Giyilen kıyafet ihram elbisesi  ve iki parça, dünyalık bütün süsten ve görüntüden uzaktır ihram elbisesinin belli bir amacı vardır o da ahiret hayatımızdır.

Dünyayı hatırlatan, dünyalık statüleri gösteren, ayrıcalıklı gösteren elbiseleri abırakarak, herkesin Allah (cc) huzurunda eşit olduğunun temsili kıyafeti olan ihram elbisesi iki parçalık ihrama bürünüştür. Dünyalık elbiseler atılmış, “Takva elbisesi daha hayırlıdır.“ Beyaz ihramlara bürünmek ;ölümü dirilişi ve mahşer anını hatırlatır. Yeniden dirilişin, yani mahşerin provasını simgelemektedir. ihvan.com.tr adresinden hac ve umre ziyaretleri için ihram kıyafetleri bularak, satın alabilirsiniz.