Hz. Eyüp Neden İmtihan Edildi ?

By | 27 Mart 2014

Hz. Eyüp neden imtihan edildi

Eyyûb aleyhisselâm, Allahü teâlâyı andığı zaman, göklerde bulunan melekler ona salât ve selâm ederlerdi. Peki bu durumda Hz. Eyüp neden imtihan edildi diye bir soru gelebilir aklımıza. Çünkü Cenab-ı Hak, Hazreti Eyyûb’ u imtihan etmeyi murat etti.

Hz. Eyüp neden imtihan edildi sorusunun cevaplarından birini ibni Esir ve ibni Asakir şöyle bildirirler: Şam tarafında kuraklık, kıtlık olur. Mısır Hükümdarı Eyyûb aleyhisselama, bize gel! Bizim yanımızda senin için bolluk, genişlik vardır, diye yazı gönderince Eyyûb aleyhisselam  malları ve ailesi ile birlikte Mısır’a gider. hükümdar onlara yiyecekler, elbiseler verip kalacak yer temin eder. Eyyûb aleyhisselam Hükümdarın yanında bulunduğu bir sırada Şuayb aleyhisselam gelip içeri girer ve hükümdara şöyle seslenir:

 

-Gök, yer, denizler ve dağlar halkı kızınca Allah’u Tealanın da gazaba geleceğinden korkmaz mısın?

Eyyûb aleyhisselam ise susar ve konuşmaz. Şuayb ve Eyyûb aleyhisselam hükümdarın yanından çıkınca Allahü teala Eyyûb aleyhisselama:

 

-Ey Eyüp ! Sen, hükümdarın ülkesine gittiğin için sustun, öyleyse imtihana hazırlan, diye vahiy eder.

Böylece Allahu Teala Hazreti Eyyûb’u imtihana tabi tutar.bu sebeple Hz. Eyüp neden imtihan edildi sorumuza kısmende olsa cevap bulabiliriz.