Her Vakit Ezan Okuyan Saat

By | 31 Ekim 2014

her-vakit-ezan-okuyan-saatHer vakit ezan okuyan saat adından da anlaşılacağı gibi her namaz vakti ezan okuyan saat modelidir. Her vakit ezan okuyan saat modeli özellikle camiye uzak oturup ezanı duyamayanlar yada yurt dışında yaşayıp bulundukları kentte cami olmayanlar yada yaylada, bağda, bahçede, ormanda, dağda çalışanlar için tasarlanmış saat modelidir.

Her vakit ezan okuyan saat modelinin devamlı geliştirilerek yeni versiyonları üretilmektedir. Her vakit ezan okuyan saatin en son versiyonunun genel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz ;

Her vakit ezan okuyan saat ezanı her okuduğundan sonra ezan duasınıda otomatik olarak yapan saat modelidir.

Her vakit ezan okuyan saatin ezan vakitleri dışında istediğiniz amaç ve zamanla kurabileceğiniz alarm fonksiyonu vardır.

her-vakit-ezan-okuyan-saat-Her vakit ezan okuyan saat sayesinde ezanı bir makamdan değilde hafızasında ki kayıtlı istediğiniz ezan makamlarından dinleyebilirsiniz.

Her vakit ezan okuyan saatin ses ayar düğmesi sayesinde istediğiniz ses hızında ezanı dinleyebilirsiniz. Bu fonksiyon duyma güçlüğü çekenler için ezanı duymada kolaylık sağlayacaktır.

Her vakit ezan okuyan saat ezan vaktini sadece ses ile değil ekranında bulunan led ışıklarla da uyarmaktadır.

Her vakit ezan okuyan saatin ayarı bir kere bulunduğunuz ülke ve şehir seçeneklerinden seçtikten sonra yapılmaktadır. Bir daha konum seçmek yada başka bir ayar yapmanıza gerek yoktur. Bu ilk kullanımdan önce ki ayardan sonra vakti geldiğinde ezan kendi kendine saatten okunmaktadır. Ezan vakitleri Diyanet İşleri Müdürlüğüne göre ayarlanmıştır.