Hatme-i Şerif Duasının Meali

By | 8 Ekim 2014

Rüyada A'la Suresini Görmek Ne Demek ?Bismillahirrahmanirrahim.
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlarım.
Hamd alemlerin rabbine, sana ve layık vechine, Hamd Allah’a mahsustur. Salat ve selam mahlukatm hayırlısı Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ve aline ve Sahabe-i kiramın hepsinin üzerine olsun.
Ey Allah’ım yapmış olduğumuz mübarek hatme-i şerifi bizden kabul ettikten sonra fazlu keremin ile Ravda-i Mutahhara’nı doğruluğun takva sahibi Hz.Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) ruhuna bizden hediye olarak kabul buyur, ulaştır ve vasıl eyle.
Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v.) sonra ailesinin hepsinin, evlatlarının zevcelerinin,sahabelerinin, onlara tabi olanların, onların zürriyetlerinin, muhacirinin ve ensarmın (Allah onların hepsinden razı olsun). Ruhlanna vasıl eyle.Bütün sadat-ı izamınki, âl-i Nakşibendi tarikatı sadatımn, kadiriyye ve Sühreverdiyye tarikatları sadatımn ruhlarına vasıl eyle.(Allah onların hepsinin sırlarım takdis buyursun).
Şeyhimiz, sığmağımız, imamımız ve akan feyzin sahibi ve nuru sirayet edici din gerçekleri Hak ve hakikati an tezyin edici Nakşi tarikatının reh-beri Hz.Şeyh Muhammed el Üveysi el Buhari’nin (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle,
Marifetlerin ve kemalin kaynağı sadatın efendisi Seyyid Emir Külal’m (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.
îkbali ve mutluluğu diğer müridlerine ve bütün insanlara verip onları Allah’a yönelten Şeyh ; Muhammed Babasemmasi’nin (Allah , sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.Gani olan Allah’ın , muhabbetinde kaybolmuş Hace Aziznan diye bili-nen Hace Ali Ramteni’nin (Allah sırrını yüceltsin) ! ruhuna vasıl eyle.Allah için dünya ve ahiret muradından yüz çeviren Hz.Şeyh Mahmudıl İnciri el-Fağnevi’nin (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl  eyle.Beşer perdesinden sıyrılmış Hz.Şeyh Arif-i Rivegeri’nin (Allah sırrı¬nı yüceltsin) ruhuna vasıl eyle. Evliyanın kutbu, Allah dostlarının delili, bid’atları kıran, sünneti ihya eden, şeyhlerin şeyhi efendimiz Hz.Şeyh Abdulhalik-i Gucdevani’nin (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle. Hak ve adalete tabi kutub, Allah’ın ezeli kuvvet ve kudreti, üzerine tecelli etmiş gavs Şeyh Ahmed-i Faruk-i Serhendi İmam-ı Rabbani olarak tanınan ikinci binin yenileyicisinin (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle. İrşad dairesinin kutbu, doğru yol üzerindeki ins ve cinnin gavsı; Al-lah yolunda seyri Sülük eden Allah’a rük’n ve secde eden, zahir ve ledün ilimlerinin sahibi Efendimiz Hz. Dıyâeddin Efendimiz Hz.Halid’in (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.Güzel ahlakın kaynağı ve karanlıkların nuru aşiretleri ve , kavimleri hidayet nuruyla aydınlatıcı, dinin yıldızı, öyle ki Resul-i Ekrem’in halefi, efendimiz Hz.Seyyid Abdullah’ın (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.Efendimiz şeyhimiz, manevi yönden kayırıcımız, onunla iftihar ettiğimiz, himmet ve irşad edici kutbumuz, dini aydınlatıcı, efendimiz; Hz.Şeyh Seyyid Taha’nm (Allah sırını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.Geçmiş büyüklerin büyüğü, sonraki büyüklerin önderi, umumun ve Allah’tan korkanların gavsı, bu| yolun imamlarının ve saliklerinin kutbu, yardım isteyenlerin yardım edicisi, gariplerin ve âşıkların üzüntülerini giderici, efendimiz şeyhimiz kamil olğun ve üveysi kutbumuz Hz.Seyyid Sibatullah el Arvasi’nin (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.Ariflerin sultanı, Allah’a ulaşmışların kutbu, fena-i mutlaka erişmiş salikleri terbiye edici, Rabbine ulaştırıcı, şeriatı garranın yardım edicisi, zarar verici bid’atları kaldırıcı, selef-i kiramın ve onlara tabi olanların eserlerini yenileyicisi, tarikatın esaslarını ihya edici, tabi olanlara yol gösterici ve arandıktan sonra onun benzeri görülmediği, tarikata bid’at katan ve taşkınlık eden kişiden nisbet edici efendimiz şeyhimiz kamil mükemmel şeyh Abdurrahman’ı Tahi’nin (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.