Hatme-i Şerif Duasının Meali -2

By | 8 Ekim 2014

Rüyada A'la Suresini Görmek Ne Demek ?Şeriat bilgilerinde üstad, tarikat önderi, hakikat yolunun delili, fenafıllah ve bekabillah makamlarına ulaşan ve Allah’ın ipine sarılan, efendimiz şeyhimiz, kamil mükemmel Hz.Şeyh Fethullah’m (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.
Geçmiş evliyaların kemalatmı ve edeplerinin hepsini ve geleceklerin , feyzlerini toplamış, İslam’ın ve müslümanlarm kuvveti, şeyhlerin ve salik- lerin değeri, yer ve göklerin ışığı, millet ve dinin lambası, zayıfların bütün miskinleri esirgeyici, imamların sülük edenlerin kutbu, âşıkların sultanı, efendimiz, kamil ve mükemmel şeyh Hz.Muhammed Diyâuddin’in (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle. Zakir olan velilerin sultanı, seçilmiş sabırlıların delili, teşbih edenlerin imamı, kamil ve mükemmel olan şeyhimiz büyüğümüz şeyh Muhammed Emin (k.d.s) Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.İlim ve haya kapısı kerem ve dostluk kaynağı müttakilerin önderi, alimlerin tacı, salıkların ve talebelerin terbiyecisi, O ki yeryüzünden ülamalar kalmadıkça tekrar ülamaları dolduran reisimiz ve şeyhimiz Muhammed Tahanın (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.Müttaki olan velilerin sultan, şakir olan takva sahiplerinin delili, süh ve yakinin menbai, din hak ve hakikatinin icra edicisi, şeriatı garra ile amil nakşi tarikatının dirilticisi, şeyhim, büyüğüm, delilim rehberim ve mükemmel olan büyüğümüz reisimiz O şeyh Seyyid Selahaddin El Abiri’nin (Allah sırrını yüceltsin) ruhuna vasıl eyle.Sabırlı velilerin sultanı, sevgililerin sevgilisi, sadıkların sırrı, alemlerin Rabbi olan Allah’ın inayeti ile büyüğümüz eşşeyh Halid’in (Allah sırrını yüceltsin) ruhaniyetlerine vasıl eyle.
Şakir olan velilerin sultanı, Ariflerin ve sabırlıların delili, vasılların aktapların kutbu, Allah’tan korkan, ümmet’in gavs’ı, Fena fıllah ve Beka Billah makamına ulaşmış Resulullah’m varisi, kendinden önceki büyüklerin kemalatını ve adaplarının hepsini, sonrakilerin feyzlerini toplamış, bid’atları kıran, sünneti ihya eden, nakşi yolunun sevdiricisi, yardım edilmesi gerekene yardımıyla onu koruyan, kollayan, gönlü bu yola düşenlerin sevgi bağı, mühürlenmiş kalplerin açılmasına vesile olan, ismi gibi iman ve irfan nuruyla etrafa ışık saçan, aydınlatan, İslam’ın ve müslümanlarm lambası. Edeplerinin edep kapısı, sülük edenlerin feyz kaynağı, olgunluğa ulaştıran,
şeriatı Gara’nm hadimi, Ali olan nakşi yolunun edebi şeyhimiz reisimiz, mesnedimiz kamil ve mükemmel Mevlana HZ. Eşşeyh Seyyid NURULLAH EL ABİRİ’nin (Allah sırrını yüceltsin) mhaniyetlerine vasıl eyle.
Bütün saadatlarm halifeler müridler bunları sevenler ve bunlarca sevilenler bu Ali tarikat ve diğer tarikatlara mensub ve muntesib olanların ruhuna vasıl eyle.Ey Allahım bu hatmeyi bizden kabul buyur ve hasıl olan sevabın mislini cümlesinin amel defterine yaz. Her birinin derecelerini Ala-i illiyene mazhar buyur.Her birinin varacağı makamı yükselt, onların muhabbetini indinde artır. Onların feyzlerini bereketlendir ve yüksek tarikat yolunda bizlerin feyzlerini tamamla ve bizi şeyhimizin rızasına muvaffak kıl. O’nun emirlerine imtisale, nehiylerinden kaçmağa muvaffak eyle. Bizi bekabillah ile rızık- landır. Fenafıllah olduktan sonra bu yolun yolcularının buluştuğu yerde bizleri birleştir.Ey Allah’ım bizleri hatalarımızdan dolayı mağfiret buyur ve muhabbetine celbet. Evliyaların muhabbeti ile dinde istikamet muvaffakiyetle, taatle senin rahmetinle rızıklandır. Rahmet ve rahim sahibi olan sensin. Amin. Birahmetike Ya Erhamerrahimiyn.