Halı Seccade

By | 20 Ocak 2015

halı-seccade-Seccade üzerinde namaz kılınan yaygı anlamına gelmektedir. Bir çok model ve çeşitte seccade bulunmaktadır. Seccade çeşitlerinden biriside halı seccadedir. Halı seccade üzerinde namaz kılma için özel dokunan küçük halıdır. Halı seccade dokunurken üzerine işlenecek motifler islami unsurlar taşıyan motiflerden seçilir. Halı seccadelerde genellikle kabe, Mekke, cami gibi motifler kullanılmaktadır. En çok tercih edilen halı seccade modelleri ise ortası düz sade işlemesiz kenarları çiçek desenleri ile süslenmiş olan halı seccade modelleridir.

Halı seccade modelleri kalın ve yer kapladıkları için evlerde çok fazla kullanılmazlar. Halı seccade modellerini en çok iş yerlerinde, Kuran kurslarında ve yolculukta kullanılmak için arabaların arkasında görebiliriz.

halı-seccadeİş yerlerinde Halı seccade kullanılmasının başlıca sebebi yere konulduğun kalın olduğu için rahat namaz kılınabilmesidir. Yolculuklarda da Halı seccade kullanılmasıda aynı sebeptendir. Genellikle kişiler arabalarının arkalarına seccade olarak Halı seccade bulundurmayı tercih ederler.

Halı seccadeyi temizlemek için normal halılarınızı temizlediğiniz gibi yıkayabilirsiniz. Ayrıca günlük temizlikte Halı seccadeleriniz elektrik süpürgesi ile rahatlıkla süpürebilirsiniz.

Tüm seccade modellerini olduğu gibi halı seccade modellerinide uygun fiyat ve kapıda ödeme ayrıcalığı gibi www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilirsiniz.