Hacda İhram

By | 14 Ekim 2014

hacdaihram     Maddi ve sağlık yönünden durumu elverişli olan her Müslüman hac görevini yerine getirmelidir. hacda İhram elbisesi giymek, hac şartlarından birisidir ve hac onunla başlar. Bu özel bir ibadet için özel bir elbisedir. Yüce Allah en büyük farzlarından birisini yerine getirmek için temiz ve dikilmemiş olmak gibi özeli şartlar taşıyan belirli bir elbiseyi giymeyi farz kılmıştır.

hacda İhram elbisesi; kulluk ve eşitlikte bir olmak anlamını taşımaktadır.  Allah’ın karşısında sade özüne geri döndüğünün bir işaretidir. hacda İhram elbisesinde fakirler, zenginler, konumu ne olursa olsun herkes eşittir. Müslümanların dünyanın her noktasından Allah’ ın evini tavaf etmeye gelişlerini, Rabbin karşısında bir mekânda ortak bir kıyafetle buluşmalarını ve takva üstünlüğü dışında onlardan birinin diğerinden üstün olmadığını görmesi gerektiği anlamını taşır.

Hacda İhram elbisesi kefene benzer ve ölüyü kendi ihram parçasıyla kefenlemek müstehaptır. Bu elbiseyi giymek ölüm anındaki dehşeti, ölüm sonrası merhalelerdeki ve kıyametteki zorluk ve hüznü hatırlatmaktadır. hacda ihram elbisesi giyerek övünç ve gösteriş ve bunun eserlerini kendilerinden uzaklaştırmaya çalışırlar; zira ihram elbisesi egoizm ve bencilliği reddetmenin bir tür göstergesidir. ihvan.com.tr adresinden ihram kıyafetleri bularak, sipariş verebilirsiniz.