Hac Ve Umre Ne Demektir

By | 15 Ekim 2014

hacveumrenedemektir   hac ve umre ne demektir ? Hac, İslâm’ın beş esasından birisidir. Hem maddi ve hem de bedenî bir ibadettir. Hac, kelime olarak, “yönelmek, bir kimseyi ya da bir yeri çokça ziyaret etmek” anlamlarına gelir.
Dini bir terim olarak hac, “Belirli bir zamanda usulüne uygun olarak ihrama girdikten sonra Arafat’ta vakfe yapmak, Kâbe’yi tavaf ederek ziyaret etmek ve diğer bazı dini görevleri yerine getirmek” suretiyle yapılan ibadeti ifade eder.

Bu ibadeti yerine getirene hacı denir. Bir kimsenin hac ibadetiyle yükümlü sayılması için; müslüman, akıllı, erginlik çağına ulaşmış, hac için yeterli maddi imkâna sahip ve bu ibadeti yerine getirecek vakte erişmiş olması şarttır. Bu şartlardan birini taşımayan kimseye hac farz olmamaktadır.

hac ve umre ne demektir umre ise ; umre, belirli bir vakte bağlı olmaksızın usulüne göre ihrama girdikten sonra, tavaf ederek Kâbe’yi ziyaret etmek ve diğer bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadettir.
Hacca büyük hac , umreye de küçük hac denmektedir. http://www.ihvan.com.tr/hac-malzemeleri hac ve umre ihtiyaçlarınızı adresinden ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.