Gül Kokulu Tesbih

By | 27 Eylül 2014

gülkokulutesbih     Bir ibadet aracı olan tesbih boncuk, kemik, fildisi, elmas, zebercet, mercan, gumus, altin, turkuvaz vb. tas ve madenlerden yapılmaktadır. Değerli taşlarla yapılmış tesbihler bulunduğu gibi değersiz doğal taşlarla imal edilip ekonomik fiyatlarla satılan tesbihler de bulunmaktadır. Çok eski zamanlardan şimdilere denk gelmiş olan tesbihlerin her geçen gün yenisi üretilerek satışa sunulmaktadır. Akik, zümrüt, kuarts gibi taşlardan üretilen tesbihler olduğu gibi koku yayan gül kokulu tesbih lerde bulunmaktadır. Her yetişen bitkiden, kokulu kosuz her yaprak sıkıştırılarak veya pek çok yumuşak ağaçtan tesbih tanesi yapılır.

En orijinalleri  Isparta da yapılan sıkıştırılmış pembe gül yapraklarından elde edilmiş gül kokulu tesbih tanelerdir. öyle ki; durduğu yerde dahi kokusunu etrafına yayar. Uzakdoğudan gelen yasemin ağacından yapılan yasemin kokulu tesbih taneleri de şimdilerde yapılmaktadır. Gerek gül kokulu tesbih gerekse yasemin kokulu gibi koku barındıran tesbihler zikir çekerken ve sonrasında hoş bir koku bırakmaktadır.

Bazı kişiler özel, değerli taşlardan yapılmış tesbihlerde yaptırmaktadırlar. İbadet, aracı, zikir aracı olan tesbih sanat haline gelmiş bulunmaktadır. Özel günlerde, cemiyetlerde dağıtmak üzere tesbih siparişi de verilmektedir. https://www.ihvan.com.tr/toptan-tesbih adresinden de toptan yada perakende olmak üzere tesbih siparişi verebilirsiniz.