Gul Esansi

By | 19 Ekim 2014

gulesansi   Esans, bitki, yaprak, çiçek, kök, sap, dal, meyve, tohum, dikenlerin içinde ki küçük torbacıklarda bulunan sıkma ve çözme metotlarıyla çıkartılan öz sulardır. 1000yıl önce Afgan bilgin Ibn-i Sina tarafından keşfedilen bir tekniktir. Bugün, o dönemden kalan makinalar Pakistan müzesinde bulunmaktadır. Gün geçtikçe yenisi eklenen esanslar  yer almaktadır. esans kokular oldukça fazladır. gul esansi, limon esansı, çilek esansı, portakal esansı ve daha birçok esans kokuları vardır. Esanslar koku olarak kullanıldığı gibi esans yağ olarak da kullanılmaktadır. Esans yağları; pastacılıkta , gıda sanayide aroma vermek amaçlı, cilt tedavisi içinde kullanılmaktadır.

Hoş kokulu esans kokular arasından seçim yaparak, morali yükseltir, duyuları uyarır ve rahatlamayı kolaylaştırır. Bitkilerden, çiçeklerden, köklerden, kabuklardan ve reçinelerden elde edilen gul esansi kokuları diğer kokulara göre oldukça kalıcıdır. Resûlullah Efendimizin  hoş ve güzel koku sürünmeleri ile, bu husustaki tavsiyeleri de yer almaktadır. Hz. Âişe validemiz, Resûlullah Efendimizin giyim kuşamı ve kılık kıyafeti ile birinci derecede ilgilenen güzide hanımlarındandı. Kendisi, hayâtının her safhasında Resûlullah Efendimizi “bulabildiği en güzel kokular”sürerek giydirirdi. http://www.ihvan.com.tr/esans-ve-koku-cesitleri adresinden güzel kokulu esans ve çeşitleri bularak sipariş verebilirsiniz.