Gaflet, İsteksizlik Ve Tembellikten Hangi Duayla Allah’a Sığınabilirim?

By | 21 Haziran 2019

Manevî tembellik, gaflet ve isteksizlik Allah’tan yardım dilenmesi gereken ciddi bir sorundur. Biz her türlü tembellik ve gafletimize bir tedbir ve şifa niteliğinde, her namazımızda “Biz yalnız Sana ibadet ederiz ve Senden yardım dileriz, “Iyyâke na’büdü ve iyyâke nesteîn” diyerek Rabbimize niyaz ederiz.

Resûlullah Efendimiz de, bize bu âyeti açıklayıcı nitelikte bir dua hediye eder:
(Allahümme e’ınnî alâ zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetik)
“Allah’ım Seni zikretmem, Sana şükretmem, Sana en güzel
şekilde ibadet etmem hususunda bana yardım et.”

Başka bir dua da:
(Allahümme innî eûzü bike mine’l-aczi ve’l-keseli ve’l- cübni ve’l-heremi ve’l-buhli ve eûzü bike min azâbi’l-kabri ve eûzü bike min fıtneti’l-mehyâ ve’l-memâti ve dalei’d-deyni ve ğalebeti’r-ricâli)
“Allah’ım acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlıktan ve cimrilikten Sana sığınırım. Kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım. Borç baskısından ve insanların kahrına uğramaktan Sana sığınırım.”

Dua ve Havas Kitapları için Tıklayın

Bu ürünü İhvan Online Alışveriş Mağazaları en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile sizlere sunuyor. Ayrıca toptanalımlarınız için en uygun fiyatlı ürünleride sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.

Not: Ürün ile ilgili sormak istediğiniz sorular için canlı destek ve ya 0224 223 76 69 – 0545 223 76 69 – 0850 466 11 66 nolu telefonlardan ve ya [email protected] e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.