Ezan Saati Modelleri Ve Fiyatları

By | 8 Kasım 2014

ezan-saati-modelleri-ve-fiyatlarıEzan saati namaz vakitlerinde ezan okuyan saat modelleridir. Ezan saati modelleri sabah ezanı, öğle ezanı, ikindi ezanı, akşam ezanı ve yatsı ezanını kendi makamlarına göre ve tam namaz vakti girdiğinde ezan okuyan saatlerdir. Ezan saati modelleri ve fiyatları ezan okuyan saatin içeriğin de bulundurduğu fonksiyonlara göre değişiklik göstermektedir. Sadece ezan vaktinde ezan okuyan saat modelleri ile bunun dışında bir çok fonksiyonu olan ezan okuyan saat modelleri arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Bu fonksiyonları kısaca şöyle özetleyebiliriz. Bu tarz ezan okuyan saatlerde ülke ve şehir dışında ilçe konumu ekleme fonksiyonuda bulunmaktadır. Ekranları led ışıkla ışıklandırılmaktadır. Bulunduğu odanın ısı, sıcaklık derecesini gösterir. Elektrik ve pil ile ayrı ayrı çalışır. Ayrıca elektrik kesildiğinde piller otomatik olarak devreye girer ve tekrar ayar yapmadan, duraklamadan çalışmaya devam eder.

ezan-saati-modelleri-ve-fiyatları-Ezan saati modelleri ve fiyatlarının değişiklilik göstermesinin bir diğer sebebi ise kalite farklılığıdır. Ezan okuyan saat müslümanların ibadet hayatını kolaylaştıran en önemli teknolojik ürünlerden biridir. Bu kadar rağbet görmesi sebebiyle piyasada bir çok kalitede bu saat modeli üretilmektedir. Tabi az kaliteli ve kalitesiz arasında da fiyat farkı olmaktadır.

Ezan saati modelleri ve fiyatlarının farklı olmasının bir diğer sebebi ise markalarıdır. Seçkin, tanınmış markaların ezan okuyan saat modellerinin fiyatları daha yüksektir. Sektörde yeni olan markaların saatleri daha düşük fiyatlıdırlar.