Ezan Okuyan Saat Hollanda

By | 14 Kasım 2014

ezan-okuyan-saat-hollanda-Hollanda da yaşayan müslüman sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Hollanda’lı müslümanlar arasında namaz ibadetlerini yerine getirmek için ezan okuyan saati tercih edelerin sayısı artmaktadır. Ezan okuyan saat nedir bilmeyenler için bir kez daha açıklayacak olursak – her namaz vakti girdiğinde ezan okuyarak namaz vaktinin girdiğini belirten saat modelidir -şeklinde kısaca açıklayabiliriz.

Ezan okuyan saat Hollanda gibi daha bir çok müslüman olmayan ülke de yaşayan müslümanlar için bulunmaz bir nimettir. Çünkü müslüman olmayan her ülkede camiden ezan okunmasına izin verilmeyebilmektedir. Burda ki müslümanlar kendi imkanları sayesinde namaz vakitlerini hesaplayarak ona göre namaz kılmak zorunda kalmaktadırlar. Bu durumda bazen zamanın doğru hesaplanıp hesaplanmadığı ikilemine düşürebilmektedir insanı. Ama artık ezan okuyan saat sayesinde namaz vakti girdi mi girmedi mi , doğru hesapladım mı hesaplamadım mı derdine son. Ezan okuyan saat Hollanda ve Yurtdışında yaşayan ve bu tarz problemleri olan müslümanların tek yapmaları gereken şey ezan okuyan saat almak ve kullanmaktır.

ezan-okuyan-saat-hollandaSadece bir kez yaşadığınız ülkenin konumunu ve bulunduğunuz şehri seçmeniz durumunda ezan okuyan saat otomatik olarak her namaz vakti ezan okumaya başlayacaktır. Ayrıca ezandan sonra ezan duasınıda otomatik olarak yapmaktadır. Ayrıca bunun dışında ekranda bulunan ledli ışıklar sayesinde duymayanlar içinde ezan okuyan saat ezan vaktini bildirmektedir. Ezan okuyan saat ekranında bulunan termometre sayesinde oda sıcaklığıda göstermektedir.

Ezan okuyan saat Hollanda ve diğer bütün ülkelerde yaşayan müslümanlara internet üzerinden yapacakları alış veriş ile evlerine kadar gönderilmektedir. Ezan Okuyan İmsakiye ve Vakitmatik modellerine ihvan.com.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.