Ezan Okuyan Saat Almanya

By | 4 Kasım 2014

ezan-okuyan-saat-almanya-Her namaz vakti geldiğinde ezan okuyan saatin adıdır ezan okuyan saat. Ezan okuyan saatin üretilmesinin belli başlı sebepleri vardır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bu teknolojik gelişmelerin faydalarından müslümanlarında yararlanması için bazı islami ürünler geliştirilmiştir. Ezan okuyan saatte bu ürünlerden biridir. Şöyle ki ezan bilindiği gibi her namaz vakti camilerin minaralerinden okunmakta ve namaz vaktinin geldiğini müslümanlara hatırlatmaktadır ama öyle ücra yerler vardır ki camiye çok uzaktadır ve ezan buralardan duyulmaz. Bu yerlerde yaşayan müslümanlar namaz vaktinin girip girmediği konusunda tereddüt yaşarlar. İşte bu durumlar için ezan okuyan saat üretilip müslümanların hizmetine sunulmuştur.

Bir de müslüman olmayan ülkeler vardır. Bu ülkelerin her yerinde cami yoktur yada çok az bulunmaktadır ve bu camilerde ezan okumak yasaktır. Yabancı ülkelerde yaşayan müslümanlar ezanı duyamadıkları için namaz vakitlerini takvimlerden takip etmektedirler. Bu ülkerde yaşayan müslümanlar içinde ezan okuyan saat üretilmiştir.

ezan-okuyan-saat-almanyaBu ülkelerden biride Almanya’dır. Ezan okuyan saat Almanya‘da yaşayan müslümanlar için bulunmaz bir nimettir. Almanya’da yaşayan müslümanlar ezan okuyan saat sayesinde hem her namaz vakti ezanı duyabilirler  hem de namaz vaktini tam zamanında öğrenebilirler.

Ezan okuyan saat Almanya‘da yaşayan müslümanlar açısından avantajlı bir diğer yönü ise ezan okuyan saatin her ezandan sonra ezan duasını okumasıdır. Ezan duasını bilmeyenler bu saat sayesinde ezan duasını takip edebilirler ve ezberleyebilirler.

Ezan okuyan saat Almanya‘dan almak isteyenler için online alış veriş sitelerinden satılmaktadır.