Evlilikte Cinsel Hayattan Çekilmek Haramdır

By | 22 Eylül 2014

pardesu

 

Rüyada Boşalmak” Biz onlara ruhbanlığı cinsel hayattan çekilme olan ruhbanlığı emretmedik. Allahın rızasını kazanmak arzusuyla onu kendileri uyurdu. Ama sonra ona gereği gibi uymadılar..”

İslâm Dîni hadımlaşmayı, hadımlaştırmayı ve bekârlığı red ettiği gibi, evliliği engellemeyi ve evlilik içinde cinsel hayattan çekilmeyi ve onun özel bir şekli olan îlâ’yı da yasaklamıştır.

Evliliği engellemeyi: “Kadınların Cinselliği” bölümünde açıkla­mıştık. îlâ’yı ileride inceleyeceğiz. Burada ibâdet maksadıyla da olsa evlilik içinde cinsel hayattan çekilmenin yasaklandığını belgeleyen hadîsler sunmakla yetiniyoruz.

Hz. Enes (r.a) anlatıyor.

Sahâbîlerden üç kişilik bir topluluk Allah’ın Resûlü’nün eşlerine gelerek, O’nun ibâdet hayatını soruşturup öğrenmek istediler. Ken­dilerine açıklanınca da azımsar gibi oldular ve bu görüşlerini şöylece gerekçelendirdiler:

Biz nerede, Allah’ın (c.c) geçmiş ve gelecek bütün günahlarını bağışladığı Hz. Peygamber nerede?

Böylece kendilerini daha fazla ibâdet etme lüzumuna inandırdılar

da içlerinden biri, “Ben bütün geceleri namaz kılacağım”, diğeri, “Ben ara vermeksizin her gün oruç tutacağım”, üçüncüsti de, “Eşlerimden ayrılacak,

la:Kişinin dört ay veya daha fazla bir süre esi ile cinsel ilişkide bulunmayacağına yemin Hmesidir. Geniş bilgi için İla bölümüne bakınız.

asla da evlenmeyeceğim” şeklinde karar verip dile getirdiler. Dile getir­dikleri bu kararlarını öğrenince Allah’ın Resûlü, onlara gelir ve yerici bir üslûpla şöyle buyurur:

Siz mi böyle ölçüsüz lâflar edip, kararlar alıyorsunuz?

Bakınız, Allah’a yemin ederim ki ben sizin Allah’tan saygı duyarak en çok korkamnızım ve sizler içinde O’nun emirleri ve yasaklarına en ziyade bağlı olanınızım. Böyle olmakla beraber, ben bazı günler oruç tutuyor bazı günler tutmuyorum. (Et ve yağ da yiyorum.) Gecelerin bir kısmında na­maz kılıp ibâdet ediyor, bir kısmında uyuyarak dinleniyorum. Kadınlarla evleniyor; evlilik düzenini de sürdürüyorum. Benim yolumdan sapanlar benden değildir.

Sevgili Peygamberimiz daha sonra sonra Mescide gelir ve sahâ- bîlere şöylece hitap eder:

Bazılarınıza ne oluyor ki kendilerine kadınları, yiyecekleri, helâl nimet­leri, uykuyu ve dünyanın meşrû zevklerini haram kılıyorlar. Aklınızı başı­nıza alın. Ben size hıristiyanların keşişleri ve rahipleri gibi olmanızı emret­medim. Bizim dînimizde et yememek, kadınları terk etmek, hır istiy anların yaptıkları gibi devamlı ibâdet edilecek özel yerler edinmek yoktur. Ümme­timin yalnızlığı oruç tutmak, hayattan ve cinsellikten çekilmesi ise cihad etmektir. Allah’a ibâdet ediniz ve hiçbir şeyi ona ortak koşmayınız. Hac ve Umre yapınız. Namazınızı kılınız ve zekâtınızı veriniz. Ramazan orucunuzu da tutunuz. Sizden önce çok aşırı gidenler helâk oldular. Siz kendinize sahip olunuz.

Bir adam Hz. Peygambere gelir ve şöyle der:

– Yediğimde kadınlara yönelik arzularım debreştiği için kendime et yemeyi yasakladım- Bu olay vesilesi ile bu âyet “Mâide 87” iner.

Peygamberimiz daha sonra da Mâide sûresini 87. âyetini okudu:

“Ey îman Edenler! Allah’ın size helâl kıldığı tertemiz nimetleri yasaklamayın. Aşırı da gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.