Evlilik Koruyucudur

By | 22 Eylül 2014

hasema

 

evlenmek“Ey gençler topluluğu! Evleniniz. Zira evlilik gözü şehvetli bakışlardan daha çok koruyucu, cinsel organı (harama düşmekten) daha çok muhafaza edicidir.

Evlenemeyenleriniz ise oruca devam etsin. Şüphesiz oruç, oruç tutanı (şehvet saldırılarından) koruyan bir kalkandır,”

Yukarıda sunulan hadîsler cinsel haramlardan korunmanın öne­mini ve evliliğin bu amaçla gerçekleştirilmesi gereğini ve bereketini açıklamaktadır.

Aşağıda sunulacak hadîsler de korunma kadar cinsel doyumun da amaçlanması lüzumuna işaret etmektedir.

Korunma gibi doyum da amaçlanmalıdır

Sevgili Peygamberimiz Hz Cabir’e “Senin onunla, onun da seninle sevişip-oynaşacağı bir bakire ile evlensedin yal” buyurur. Bu hadîs gibi sunacağımız hadîs de evliliğin cinsel doyum amacıyla gerçekleştiril­mesi gereğine vurgu yapmaktadır:

Bakire kadınlarla evleniniz. Çünkü onlar genç oldukları için daha do­ğurgandırlar. Daha tatlı dudaklı/dillidirler. (Cinsel ilişkide ve harcama­da) aza daha çok kanaatkardırlar. Cinsel organları daha eylemlidir.”

Kadında, cinsel haz merkezi olup temel işlevi orgazmı sağlamak olan klitorisin yaratılmış olması da doyumun amaçlanması gereğini vurgulamaktadır.

Peygamberimizi Kur’ân doğrultusundaki açıklamasına göre Ce- hennem’e düşürücü günahların önemli bir bölümü cinsel organla işlenen günahlar olduğu, Cennet’e de bu tür günahlardan korunarak girileceği düşünülürse korunma ve doyum amaçlı evliliğin îmanda olgunlaşma olduğu anlaşılır.

Bunun içindir ki Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Evlenen kişi, (cinsel haramlardan korunarak) îmanının yarısını ol­gunlaştırmış olur. Diğer yarısı için ise Allah’ın emirleri ve yasaklarına aykı­rılıktan korunsun”