Evliliğin İlk Dönemi

By | 16 Temmuz 2014

hac-umre-seti

 

laf-yetiştirmekBiz burada erkek ve kadına evliliklerinin ilk günlerinde cinsel ilişkide aşırı gitmemelerini tavsiye ediyoruz. Hayatlarının sonuna kadar sürdürebilecekleri doğal bir oran olan haftada 2-3 defa yapılan cinsel ilişki onlara bu dönemde de yeterlidir.

Cinsel ilişkide aşırı gitmek ve günlük hatta günde birden fazla ilişkiye girmek ise her ikisini de yorar ve cinsel ilişkileri, özellikle erkeğin yaşı ilerleyip cinsel gücü zayıflamaya başlayınca, bu şekilde ve bu miktarda devam etmesi mümkün olamaz.

Cinselliği bir tür spora benzetebiliriz. O da, dinçliğine ve canlılığına dönmesi için kendisine istirahat imkânı verilmesine ihtiyaç duyar. Cinsellik her hangi bir işi görmek gibi değildir. O, aynı zamanda bir alıştırma, karşılıklı alış veriş ve psi­kolojik rahatlamadır.

Cinsellik, düğmelere basılarak çalıştırılan makine ve aletlerle yapılan bir iş olmadığına ve sevgi, duygu ve isteğe bağlı olduğuna göre, bunlan canlı tutacak şekilde gerçekleştirilmesi gerekir.

Cinsellikte aşırı gitmekte de her aşırılıkta olduğu gibi bir takım zararlar var­dır. Onda aşırılık, yorgunluğa ve sinirsel gerginliğe yol açar. Uzun süreli kısırlık gibi daha birçok hastalık ve arızalan doğurur. Bunun aksine cinsellikte mutedil­lik, ömür boyunca sağlıklı olmayı ve çocuk doğurma imkânını sağlar.