Evlerde Şoförlerin ve Hizmetçilerin Bulunmasının Getirdiği Kötülükler

By | 17 Temmuz 2014

pardesu

 

hizmetçi1-    Evlerde tutulan kadın hizmetçiler süslenmeleri ve erkeklerle baş başa kal­maları sonucu bazen onların akıllannı çeler ve yoldan çıkarırlar. Bazı gençlerin yoldan sapmalarının sebepleri aynıdır: ya kadın/kız ona gelmiştir veya genç evde kimsenin olmayışını fırsat bilip kadına yanaşmıştır. Bazıları durumu eşlerine açar­lar, ama bir cevap alamazlar. Veya aileden bazıları durumun farkına varırlar, ama Yusuf (a.s.)’ın kıssasındaki kıskançlıktan yoksun adamın tepkisiyle karşılaşırlar:

“Ey Yusuf! Sen bundan (olanları söylemekten) vazgeç! (Ey kadın!) Sen de günahının affını dile! Çünkü sen günahkârlardan oldun”

Ateşle barut bir arada bırakılmaya devam edilir. Durum aynıdır, hiçbir de­ğişiklik olmaz. Durum o noktaya varır ki, bazı hizmetçiler çalıştıkları evlerdeki kızlara lezbiyenliği taşırlar.

2-    Evin asli hanım çobanı görevlerini bırakır.

3-    Evdeki çocuklar kötü eğitimden geçerler. Bunlardan bazılarını ileriki mad­delerde zikredeceğiz:

4-    Hristiyan ve Budist gibi kâfir hizmetçiler yoluyla çocuklara küfri inançlar taşınmaktadır. Bazı çocuklar boyunlarına veya göğüslerinin iki yanına haç işareti asarlar. Veya çocuk Hristiyan hizmetçiyi ibadet ederken görür ve hizmetçi ona “Bu tatlı Mesih’tendir” der.

5-    Bebek, eğitiminde ve ruhi istikrarında zorunlu olup, annesi olmayan hiz­metçi tarafından doldurması imkânsız anne şefkatinden mahrum olur.

6-     Hizmetçi alışkanlığı sorumsuzluk ve başka çeşitli kişiliksel problemler do­ğurmuştur. Öyle genç kızlar vardır ki hizmetçiye alıştıklarından ve dayandıkların­dan bir bardak suyu bile doldurup içemezler.

7-    Ev hanımları hizmetçiler tutunca kendilerine nasıl geçireceklerini bileme­dikleri bol vakit kalmaktadır.

-Hizmetçinin ev halkına pek çok zararları vardır, bazıları şunlardır:

-Kişiyle eşi arasını ayıran veya beden sağlığını bozan sihir ve falcılığa baş­vurulur.

– Ev halkının eşyalarına hırsızlık dahil zarar verilir.

-Ev sahibinin hizmetçi kadınla ilişkisi sebebiyle ailede kokuşmalar baş göste­rir. Vakıaya bakın ve hizmetçi kızmadın sebebiyle vuku bulan boşanma olayları­nın oranını ve kaç hizmetçinin zinadan hamile kaldığını bir düşünün.