Evde Kimsenin Olmaması Durumunda Kişinin Kendisine Selam Vermesi

By | 1 Ağustos 2019

EVDE KİMSENİN OLMAMASI DURUMUNDA KİŞİNİN KENDİNE SELAM VERMESİ

Yüce Allah (Celle Celâlühû)bir ayette şöyle buyuruyor:

فاد١ ئخقاسوفشواغرآئا٠ Fe izâ dehaltüm büyüten fe sellimû alâ enfüsiküm. evlere girdiğinizde kendinize selam verin.

nur suresi 61.ayet Allah rasülü bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır:

لئلالم غر الغبق ؤزختة ار ؤياقة. ئ؛ غيا ؤغلى :ادار الصالحين. ائيرشاكؤرطارو٠ Esselâmü alen nebiyyi ve rahmetüllâhi ve berakâttil Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis sâlihıyn* Esselâmti ehlil beyti ve rahmetüllâhi ve berakâtüh. “Allah’ın selamı, rahmet ne bereketi Allah Rasulü’nün üzerine olsun. Allah’ın rahmet ve bereketi Ehl-İ Beytin üzerine olsun.’

Girilen mescitte kimse bulunmuyorsa şöyle selam verilir الئلاءءشذثول،الهصراغقثرغنيوإي ذسإلم٠ Esselâmü alâ rasûlillâhi sallellâhü teâlâ aleyhi ve alihi ve sellem “Selam, Allahın Rasulü’ne ve onun evlatlarının üzerine olsun.

Girilen evde kimse yoksa şöyle selam vermek gerekir: ئ؛ غي ؤغش ئاد ار الئايبس. Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis sâlihıyn* Selam bize ve Salih kullar üzerine olsun. Allah Rasülünün mescitlere girişlerde bizi uyaran çeşitli hadisleri bulunmaktadır. “Kişi mescide girerken mestlerinin ve papuçlarınm altına baksın. Bunu yapan Müslümana melekler şöyle hitapta bulunur: “Sen güzel oldun. Cennet de güzeldir. Haydi esenlikle cennete gir.” Bir başka hadis-i şeriflerinde de şöyle buyurmuşlardır: Kişi mescitdeyken ezan okunursa, önemli bir işi olmadıkça dışarı çıkmasın Bu durumda dönmemek kasdıyla çıkarsa münafıklıktır.

Diğer Dua ve Havas Kitaplarımız