El Hafız İsminin Anlamı

By | 27 Haziran 2014

namaz-kildiran-seccade

el hafız isminin anlamıEl Hafız isminin anlamı ;

‘Dilediğini aziz eden, izzet veren.

El Hafız isminin anlamı  ile vird edilecek dua ;

Bize lütfettiğin “Kulluk Tacı”, “Ümmeti Habibullah Tacı” bizim için ne güzel bir izzet ve şereftir.

El Hafız isminin anlamı ile dua

ÜMMETİ HABİBULLAH TACI

Ey MUİZ ve Ey Muzil olan Güzel Allah’ım,

Sen dilediğini aziz, dilediğini de zelil kılarsın.

Ey Azizler Azizi, dilediği kuluna sınırsız izzet ve şeref veren MUİZ Allah’ım. Bütün izzet ve şerefler Sana ait. Sen dilediği­ne izzet verirsin. Sen kullarına izzet verip aziz etmeyi çok se­versin. “Bilin ki, Allah’ı aciz bırakacak değilsiniz. Gerçekten Allah, inkâr edenleri hor ve aşağı kılıcıdır.” (Tövbe Suresi, 21

Bize lütfettiğin “Kulluk Tacı”, “Ümmeti Habibullah Tacı” bi­zim için ne güzel bir izzet ve şereftir. Kulluğumuza ekleyece­ğin takva ise Senin bize ikram ve lütfundur.

Sen bizleri ilmiyle aziz olanlardan eyle Ey MUİZ. Sen bizleri manevî ve maddî lütuf ve ikramlarınla aziz eyle. Sen bizleri, Seni anlamak ve Habibinin anlattığı gibi Seni anlatmakla aziz eyle. Sen bizleri ve kıyamete kadar gelecek nesillerimizi Sen’i anlatan bir dil eyle. Sen MUİZ’sin, izzetinden izzet vermeyi ço­ook seversin.

Sen MUİZ’sin, MUİZ ismini bir güneş gibi doğdur üstü­müze. Kurtar bizi bütün zilletlerden. Kurtar bütün Ümmeti Muhammedi bütün zilletlerden. Elbette Sen’in MUİZ ismin dünyada en güzel bir şekilde Habibinde tecelli etti. Bizleri ai­lemize, ülkemize, insanlığa ve yoluna faydalı insanlar eyle. Bütün izzetler Sen’den, Sen dilediğini Aziz edersin. (Amin)