Dua Kitapları

By | 15 Şubat 2015

dua-kitapları-Dua insanların Yaratıcıları Allah-u Teala’dan bir takım isteklerde bulunması, yalvarması, yakarması, halini arz etmesidir. İslamiyette duanın önemi ve duanın nasıl edileceği Kuran’ı Kerimde’ki Ayetlerle ve Peygamberimizin (sav) gerek davranışlarıyla gerekse sözleriyle ve Hadisleriyle bizlere öğretilmiştir. Dua iki şekilde edilir. Birincisi kişi kendi için Allah’tan dilekte bulunur, ikincisi ise kişi müslüman din kardeşi için Allah’tan dilekte bulunur. Bu iki durumda Hadisler ve Ayetlerle sabitlenmiştir.

  • “Mü’minin din kardeşi için, arkasından yaptığı hayır dua kabûl olur. Bir melek, “Allahü teâlâ, bu iyiliği sana da versin! Âmin” der. Meleğin duası red edilmez.” (Hadîs-i şerîf-Riyâz-üs-Sâlihîn)
  • “Bana (halis kalb ile) dua ediniz. Duanızı kabul ederim.” (Mü’min sûresi: 60)

Biz bu Ayet ve Hadisleri Dua Kitaplarından öğrenebiliriz. Dua Kitapları bize hangi durumlarda nasıl dua etmemiz gerektiğini öğretmek için hazırlanmış dini kitapların başlıcalarından biridir.

dua-kitaplarıDua Kitapları içinde ayrıca kandillerde, Kadir gecesinde, üç aylarda, safer ayında, bayramlarda, arife gününde, aşure gününde, Ramazan ayında gibi bazı özel günlerde  nasıl ibadet edeceğimiz, hangi dualaların daha makbul olduğu gibi önemli konularda yazılmıştır.

Dua Kitapları bir çok çeşitten oluşmuştur. Tam sırlı dualar, havas duaları, namaz duaları, özel gün ve gecelerde yapılması gereken dualar, kutlu doğum duaları, peygamber duaları, sahabe duaları vb.. gibi. Tüm bu Dua Kitaplarını ve daha fazlasını www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden uygun fiyatlarla temin edebilir, hızlı kargo ile hemen sahip olabilirsiniz.