Cüz Oku

By | 27 Ocak 2015

cüz-oku-Kuran-ı Kerim 30 cüzden oluşmuştur. Kuran genellikle cüz cüz okunarak hatim edilmektedir. Özellikle Ramazan aylarında mukabele okuyanlar her gün 1 cüz okuyarak hatim tamamlamaktadırlar.

Cüz okuyarak hatim etmek isteyenler bazen toplanarak herkese birer cüz dağıtarak toplamda 30 cüz okurlar ve böylece topluca hatim tamamlanır.

Cüz okuyan kişi okuduğu cüzü dikkatli okumalı tecvid kurallarına uyarak okumalı uzatmaları tam yapmalı ki cüz tam manasıyla okunsun ve hatim eksiksiz olarak tamamlansın.

Kuran-ı Kerim’i cüz okumak isteyen kişi kendi okuyabildiği gibi başkasınıda takip edebilir. Bunun dışında hatim setleride takip edilebilir. Hatim setleri cüz cüz takip edilebildiği gibi sayfa sayfada takip edilebilmektedir.

Her gün cüz okunarak televizyonda da aylık hatimler indirilebilmektedir. Müsait olan müslümanlarda bu şekilde cüz okuyarak hatimlerini tamamlayabilirler.

cüz-okuİbadet olarak Kuran hatmi tamamlamak isteyen müslümanlar ayın başında her gün bir cüz okumayı kendilerine görev edinseler ayın sonu geldiğinde hatimlerini tamamlamış olurlar.

Cüz okumak isteyenler için cüz cüz tasarlanmış özel Kuran-ı Kerim’ler bulunmaktadır.

Bu cüz cüz okunan Kuran-ı Kerim’ler ince kolay taşınan çantanıza sığabilecek şekilde tasarlanmışlardır.

Cüz cüz okumak için aradığınız Kuran çeşitlerini ve hatim setlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebiliriz.