Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

By | 21 Mart 2014

cuma-namazi-nasil-kilinir

Cuma Namazı Nasıl Kılınır ; Cuma namazı; erkek, hür, yolcu ve kör olmayan ve kötürüm, ayaklar kesilmiş olmayan, sıhhatli olan her Müslüman’a farzdır. Cuma namazının vakti, tam öğle namazının vaktidir. Cuma namazı için ezan okunur.

Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Namaz şu şekilde kılınır:

–                      Öğle namazının sünneti gibi, dört rekât cumanın ilk sünneti kılınır.

–                      Cami içinde bir ezan daha okunur.

–                      Minberde cemaate karşı bir hutbe okunur.

–                      Kamet getirilerek cumanın iki rekât farzı cemaatle aşikâre okunarak kılınır.

–                      Öğlenin ilk rekât sünneti gibi cumanın son sünneti kılınır.

–                      Dört rekâtlık “Zuhr-i Ahir” namazı kılmaya niyet edilir. Bu namaz, öğle namazının farzı gibi kılınır.

–                      “Vaktin Sünneti” niyeti ile sabah namazının sünneti gi­bi iki rekât namaz daha kılınır. Ve Cuma namazı ta­mamlanmış olur.

+ Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Şüphe­siz Allahü Teala bu gününde ve bu makamda size Cuma na­mazını farz kılmıştır!”1 + Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Güne­şin üzerine doğduğu günlerin en hayırlısı Cuma günüdür. Âdem (Aleyhisselâm) o günde yaratıldı, cennete o günde girdi, yeryüzüne o günde indirildi, o günde tövbesi kabul

Cuma namazı çok önemlidi, eğer cuma namazını kılmayı bilmiyor ve Cuma Namazı Nasıl Kılınır? diye düşünüyorsanız yukarıda tarif ettiğimiz gibi yada bir bilene sorarak Cuma namazının kılınışını öğrenebilirsiniz.