Çocuklarınıza Kur’an’ı Öğretin

By | 13 Nisan 2015

cocuklariniza-kurani-ogretin   Kuran-ı Kerîm’i ve Hz. Peygamber’in sünnetini öğrenene büyük bir ecir verilecektir. Yüce Rabbimiz ve Peygamberimiz buna teşvik etmiştir.

Allah Teâlâ şunları buyurmuştur:

“Aksine: ‘Öğrenip öğrettiğiniz kitap gereğince kendisini Rabbine adayan kullar olun’, der”

“Allah, hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, şüphesiz ona çokça hayır verilmiş demektir”.”

“Kur’an’ı ağır ağır, tane tane oku”.”

“Rabbim! İlmimi arttır” de”.”

“Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşle size Allah’tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur’an) gelmiştir. Rızasını arayanı Allah onunla kurtuluş yollarına götürür ve onları iradesiyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir.”
“Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah için) gizli ve açık sarfedenler, asla zarara uğramayacak bir kazanç umabilirler.’’Sizlere bu konuda ecir vardır.
Çünkü Rasûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır:
“Hayra delâlet eden onu işleyen gibidir.”
Kur’anı ezberleme ve onu öğrenme konusunda pek çok hadis vardır.
Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.”
Ihı konuda Rasûlullahin (s.a.s.) başka sözleri de vardır:
“Kur’an okuyan mümin, turunca benzer. Onun kokusu da tadı da güzeldir.”

“Kur’an’ı okuma ve ezberleme konusunda becerikli olan, Allah’a itaatkâr ve saygın meleklerle birliktedir. Okuyuşunda güçlük çekerek, âyetle kelimeleri tekrarlamak suretiyle (okuyuşunda pişkin olmayarak) okuyana iki sevap vardır.”
Kur’an’ı ezberleyenlerin kıyamet günü, dereceleri yükseltilir. Yüce Allah şöyle buyurmuştur:

“Ey îmân edenler! Size, “Meclislerde yer açın” denildiği zaman açın ki, Allah da size genişlik versin. Size, “Kalkın”, denildiği zaman da kalkın ki, Allah içinizden inananların ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltsin. Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”
Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:

“Kur’an’ı bilen kimseye şöyle denir: “Oku ve yücel ve dünyada tertil ileokuduğun gibi burada da tertil ile oku. Zira senin makamın okuduğun son ayettedir.”

“Kim Kur’ân okur, öğrenir ve onunla amel ederse, kıyamet gününde anne babasına nurdan bir taç giydirilir. Onun ışığı güneşin ışığı gibidir. Onun anne-babasına iki elbise giydirilir ki, dünya malı onunla boy ölçüşemez. Onlar, ‘Hangi amelimizin karşılığında bunlar bize giydirildi?’ derler.
‘Çocuğunuzun Kur’ân’ın hükümlerini tutması sebebiyle’ denilir.”
Kur’an, insana huzur ve sükûnet verir.
Öyleyse gücüne, kavrayış ve zekâsına göre, çocuklarımıza Kur’an’ı öğretin..