Çocuklara Resul, Sahabe ve Ehli Beyt Sevgisini Aşılamak

By | 12 Temmuz 2014

hasema

 

cocuk-sevgisiEnes’in radıyallâhu anh rivayet ettiği bir hadiste Resûlullah sallallâhu aleyhi ve­sellem şöyle buyurmaktadır: “Sizden biri, beni, babasından, evladından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş sayılmaz.”

Açıklama:

Bugün beşeriyet korkunç bir karanlığın içindedir. Gerek ahlaki gerekse İlmî açıdan tam bir yok oluşla karşı karşıyadır. Elbette bu kötü hali tek bir nedene bağlamak imkansızdır. Ancak bugün içinde yaşadığımız şu zamanda bu korkunç yok oluşun temel sebeplerinden bir tanesi hiç şüphesiz Resûlullah’ın sallallâhu aleyhi vesellem örnekliğinden uzak bir yaşam sürmemizdir. Allahu Teâlâ şöyle bu­yurmaktadır:

“Eğer ona itaat ederseniz, doğru yolu bulmuş olursunuz.”

Resule itaat eder, O’nun örnekliğini kendimize ölçü edinirsek doğru yolu buluruz. Aksi takdirde ise bugün olduğu gibi hayatın her alanında derin bir sap­kınlıkla baş başa kalırız.

İşte bu bağlamda çocuklarımıza öncelikle Resul sevgisini ve daha sonra da sahabe ve ehli beyt sevgisini aşılamamız onların ilerleyen yaşlarında Resûlullah’ı sallallâhu aleyhi vesellem örnek edinmelerine, sahabeyi taklit etmelerini sağlaya­caktır. İster istemez kendisine Resûlullah’ı örnek edinen, sahabiyi taklit eden bir neslin doğru yoldan sapması söz konusu olmayacaktır.