Çoçuklar İçin Kuran Öğretimi

By | 15 Ocak 2015

çoçuklar-için-kuran-öğretimi-Aileler çocukları en iyi yetiştirme konusunda sorumludur. Çocukları dünyaya getirip eğitiminle ilgilenmemek diye bir durum söz konusu değildir. Dinimizde bu konuya dikkat çekmiş ve çocuk eğitimine önem vermiştir. Her anne baba temel davranışlar ve okul derslerinin yanında çocuklarına dini eğitimide vermek zorundadır. Çoçuklar İçin Kuran Öğretimi, namaz öğretimi, oruç ve diğer ibadetler öğretimi ailede başlar. Öncelikle bu konularda ebebeynler çocuklarına örnek olmalıdır. Çünkü çocuk anlatılanı değil gördüğünü uygular.

çoçuklar-için-kuran-öğretimiÇoçuklar İçin Kuran Öğretimi erken yaşlarda başlanmalıdır. İslamiyette bu yüzden olsa gerek eskiden bir çocuk 4 yaş, 4 ay, 4 gününü doldurduğunda Kur’an eğitimi almaya hazır kabul edilirdi. Çoçuklar İçin Kuran Öğretimi ne kadar erken başlanırsa o kadar kolay olur. Çünkü küçük yaşlarda alınan her eğitim daha kolay öğrenilmektedir. Ayrıca küçük yaşlarda öğrenilen herşey daha kalıcı olmaktadır.

Çoçuklar İçin Kuran Öğretimi ilk önce dinleme ile olur daha sonra yazarak öğrenmeye geçilmelidir. Artık günümüzde küçük yaşlarda çocukların gittiği kreşlerde bile Çoçuklar İçin Kuran Öğretimi dersleri bulunmaktadır. Çocuklar bu kreşler de ve ana okullarında daha okula başlamadan Kuran okumayı kolaylıkla öğrenebilmektedirler.

Ayrıca interaktif ”Çoçuklar İçin Kuran Öğretimidvd, vcd ve cd setleri ilde çocuklar erken yaşlarda evlerinde ve bir büyüğün gözetiminde rahatlıkla Kuran öğrenebilmektedirler.

Çoçuklar İçin Kuran Öğretimi ile ilgili cd, vcd, dvd ve tüm kitapları www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilirsiniz.