Çocuğun Anne ve Babasına Şefaati

By | 10 Ağustos 2014

pardesu

 

kahkahaResûlullah sallallâhu aleyhi vesellem, henüz küçük yaşta iken ölen bir çocu­ğun, çocuklarının ölümü üzerine sabretmelerine karşılık olarak anne ve babasına şefaat edeceğini müjdeliyor.

Ebu Hureyre’den radıyallâhu anh rivayet edilen bir hadiste Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem Ensar’ın kadınlarından bazılarına:

“Sizden birinizin üç tane çocuğu ölür de, bunun sevabını Allah’tan beklerse, mutlaka cennete girer” dedi. Bunun üzerine onlardan bir kadın “Ya Resûlullah! Ya iki tane ölürse” deyince Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- “İki tane de” buyurmuştur.

Yine Ebu Hureyre şöyle demiştir: Bir kadın oğlu ile gelerek Resûlullah’a sallallâhu aleyhi vesellem şöyle demiştir: “Ey Allah’ın Resûlü! Bu çocuk rahatsız ve ben bunun hakkında endişeliyim.

Daha önce de üç çocuğumu kaybettim.” Bunun üzerine Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem şöyle buyurdu: “Üç çocuğunu kaybetmekle cehenneme karşı kuv­vetli bir siperle korunmuşsun.”

Münavi Feydu-1 Kadir isimli eserinde şöyle demektedir: “Küçük yaşta ölen bir çocuğun kıyamet gününde anne ve babasına faydalarını şu şekilde sıralaya­biliriz:

1-     Hadislerde geçtiği üzere küçük yaşta ölen çocuklar anne ve babasına onları cehennemden koruyan bir siper olacaklardır.

2-     Küçük yaşta ölen çocuk anne ve babasının mizanlarının hayır kefesini ağırlaştırır.

3-     Küçük yaşta ölen çocuk, cennete girmeleri için anne ve babasına şefaatçi

4-     Kıyamet gününde o büyük susuzluk anında anne ve babasına cennet içeceği takdim eder.