Cam Tesbih

By | 19 Ekim 2014
camtesbihtesbihin ataları Hindistan’dan doğuya, sonra Ortadoğu’ya, en sonunda da Avrupa’ya yayılmaktadır. Tesbihin kullanış amacı Müslümanlık, Hıristiyanlık , Hinduizm ve Budizm’de aynı olup hepsinde de duaları ve dualar arası bölümleri saymada kullanılır.16. yüzyılın sonlarına doğru rastlanmaktadır.

Tesbihin İslam dünyasında ne zamandan beri kullanıldığı kesin olarak belli değildir. Hz. Muhammed’in tesbih taşıdığına dair bir kayıt yoktur. Hatta belki Osman Gazi, belki de Fatih Sultan Mehmet’de tesbih kullanmadılar. Tesbih çekmek, tesbih tanelerini birer birer işaret parmağı ile baş parmak arasından geçirmektir.

Ancak günümüzde tesbihi bir oyuncak veya el alışkanlığı olarak kullananlara, sallayarak veya çeşitli figürler meydana getirerek dolaşanlara, hatta tuttukları futbol takımının renklerine göre yapılmış tesbihleri çekenlere sıkça rastlanmaktadır. Tesbihlerin çeşitli modelleri vardır. Kullanılan malzemeler; Ağaç grubundan; ağaç teşbihler, cam tesbih,değerli taşlar, hayvansal gruptan elde edilmiş tespihler de satılmaktadır. cam tesbih işliği oldukça fazla olan el emeği, değerli tesbihlerdir.  https://www.ihvan.com.tr/toptan-tesbih&stockOnly=&type=catalog&searchalpha=&searchprice=&tp=2 adresinden de tesbih ve tesbih modelleri hakkında bilgi edinerek, sipariş verebilirsiniz.