Berni Hurmasının Faydaları

By | 22 Mayıs 2014

hac-umre-seti

Berni hurmasının faydaları

Allah’u Teala’nın insanlar için büyük nimetlerinden biride hurmadır. Kur’an-ı Kerim’de de bir çok Ayette hurmanın önemi belirtilmiştir. Dinimizde de müslümanlar arasında hurmanın ayrı bir yeri vardır. Sıcak iklimlerde yetişen hurmanın yüzlerce çeşidi ve her çeşidin kendine özgü özellikleri vardır.

Hurma çeşitlerinin en önemlilerinden biride Berni Hurmasıdır. Berni hurması ile ilgili Peygamber Efendimiz (sav) hadisi şerifin de  şöyle buyurmuştur;

“Sizin  hurma çeşitlerinizin en hayırlısı  Berni’dir. İçinizde ne dert varsa çıkarır bu hurmada dert yoktur.”

Bu hadisi şeriften de anlaşılacağı gibi Berni hurması şifalı ve faydalı bir hurma çeşididir.

Hadiste bahsedilen “İçinizde ne dert varsa çıkarır” kısmından da anlayacağımız gibi her türlü hastalığa Berni hurması şifa sağlamaktadır. Tabi berni hurmasının faydalarından yaralanabilmemiz için düzenli olarak her gün tüketmeliyiz.

Hadiste bahsedilen “bu hurmada dert yoktur” kısmı hurmanın hiç bir zararı olmadığını anlatmaktadır. Genellikle şeker hastaları şifalı olmasına rağmen, şeker seviyeleri çıktığı için hurma tüketememektedirler ama Berni hurması makul ölçülerde yendiği takdirde şeker seviyesini yükseltmemektedir. Bu sebeple şeker hastaları dahil herkes Berni hurmasının faydalarından yararlanabilirler.

Berni hurmasının faydalarından biride eğer aç karnına yenilirse mide kurtlarını öldürür. Bir çok kişinin gelişmesini engelleyen, ölçüsüz zayıflamasını sağlayan, çocukların vitaminsiz kalmasını neden olan mide kurtlarına karşı, kesin sonuç gösteren Berni Hurması tüketilmesi tavsiye edilmiştir.

Medine’de yetişen şifası ve faydası bu kadar çok olan Berni hurmasını temin etmeniz artık çok kolay. Hem fiyat olarak uygun olan hem de orjinal olarak Medine’den getirilen Berni Hurmasını ihvan.com.tr online alışveriş sitesinden temin edebilirsiniz.