Bebek Sekeri

By | 9 Nisan 2015

Evli çiftlerin hayatlarının en önemli, en anlamlı zamanları bir evlatları olduktan sonra başlar. Dünyaya yeni gelen bebek ilk önce anne ve babasının hayatını tamamen değiştirir. Bebek ile birlikte ebeveynlerin hayata bakış açıları bile değişir. Hayattan tüm beklentileri artık evlatlarının olması ile birlikte bebeğe göre endekslenir. Bebeğin ev de olması ile birlikte evde yeme, içme, uyuma, gezme, konuşma, ev işi yapma kısacası tüm yaşanırlık ölçüleri bebeğe uygun onun rahatına göre tekrar yapılandırılır. Tabiri caiz ise bebek anne babanın evliliklerinin de evlerinin de tam ortasına kurulur.

bebek-sekeriYeni bebek anne baba tarafından sevdiklerine, dostlarına, akrabalarına kısacası tüm yakınlarına ailenin yaşam biçimine göre ya bebek hoş geldin partileri ile ya da bebek mevlüt cemiyeti ile tanıtılır.

Bu iki organizasyon birbirinden çok farklı görünse de bazı ortak noktaları yokta değildir. Her iki organizasyonda da hem ev hem bebek hem anne süslenir. Her iki organizasyonda da bebeği görmeye gelenler kendi bütçelerine göre bebeğe hediyeler getirir. Her iki organizasyonda da gelen misafirlere bebekten hatıra kalması amacı ile küçük hediyeler ve Bebek sekeri ikram edilir. Ayrıca yiyecek içecekler misafirlere dağıtılır.

bebek-sekeri-Bebek sekeri bu organizasyonların en güzel taraflarından biridir. Aileler bebeğin cinsiyetine göre farklı, süslü, püslü çok güzel Bebek sekeri hazırlayıp misafirlerine ikram ederler.