Ayetel Kürsi’nin Okunması

By | 17 Eylül 2014

namaz-kildiran-seccade

 

KuranEbû Hureyre radıyallâhu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem beni Ramazan zekâtı olan sadaka-i fıtri ko­rumakla görevlendirmişti. Bir adam gelip yiyecek şeylerden avuçlamaya başladı. Adamı tuttum ve:

–         Vallahi seni Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem’in huzuruna götüreceğim, dedim. Adam:

–         Şüphesiz ben muhtacım, çoluğum çocuğum ve pek çok ihtiyacım var, dedi. Bunun üzerine ben adamı salıverdim. Sabaha çıkınca, Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem:

–         “Yâ Ebâ Hureyre! Dün gece tutsağın ne yaptı?” buyurdu. Ben de:

-Yâ Resûlallah! İhtiyaç içinde bulunduğunu ve çoluk çocuğu olduğunu söy­ledi, ben de acıdım ve salıverdim, dedim. Resûl-i Ekrem:

–         “O sana yalan söyledi, tekrar gelecek” buyurdu. Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem’in bu sözü üzerine tekrar geleceğini anladım ve onu gözetlemeye koyul­dum. Adam geldi ve yine yiyecek şeylerden avuçlamaya başladı. Bunun üzerine:

–         Seni Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem’in huzuruna çıkaracağım, dedim. Adam:

–         Beni bırak, çünkü ben gerçekten muhtacım. Çoluk çocuğum da var. Bir daha gelmem, dedi. Ben de acıdım ve salıverdim. Sabah olunca yine Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem bana:

–         “Yâ Ebâ Hureyre! Dün gece tutsağın ne yaptı?” diye sordu. Ben de:

–         Yâ Resûlallah! Bana yine ihtiyaç içinde bulunduğunu ve çoluk çocuğu olduğunu söyledi, ben de acıdım ve salıverdim, dedim. Peygamberimiz:

–         “O kesinlikle sana yalan söyledi, ama tekrar gelecek” buyurdu. Ben de üçüncü defa gelmesini bekledim. Gerçekten geldi ve yine yiyecek şeylerden avuçlamaya başladı. Onu tekrar yakaladım ve:

–         Seni mutlaka Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem’in huzuruna çıkaracağım; artık bu üçüncü ve son gelişindir. Bir daha gelmeyeceğine söz veriyorsun sonra tekrar geliyorsun, dedim. Bu defa bana:

–         Beni bırak! Allah’ın seni faydalandıracağı bazı kelimeleri ben sana öğre­teyim, dedi. Ben:

–         O kelimeler nelerdir? dedim. O:

–         Yatağına girdiğinde Âyetü’l-kürsî’yi oku. O takdirde, senin yanında Allah tarafından sürekli bir koruyucu bulunur ve sabaha kadar şeytan sana yaklaşamaz, dedi. Bunun üzerine ben onu salıverdim. Sabah olunca Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem bana:

–         “Tutsağın dün gece ne yaptı?” diye sordu. Ben de:

-Yâ Resûlallah! Allah’ın beni faydalandıracağı birtakım kelimeleri bana öğ­reteceğini söyledi, ben de onu salıverdim, dedim. Peygamber Efendimiz:

–         “O kelimeler neler?” diye sordu, ben de o kimsenin bana:

-Yatağına girdiğin zaman Âyetü’l-kürsî’yi, “Allahu lâ ilâhe illâ huve’l-hayyu’l- kayyûm” âyetini başından sonuna kadar oku; senin yanında Allah tarafından sürekli bir koruyucu bulunur ve sabaha kadar şeytan sana asla yaklaşamaz, dediğini söyledim. Bunun üzerine Nebî sallallâhu aleyhi vesellem:

–         “Bak hele! Kendisi yalancı olduğu halde bu sefer sana doğruyu söylemiş. Üç gecedir kiminle konuştuğunu biliyor musun, ey Ebû Hureyre?” dedi. Ben:

–         Hayır, bilmiyorum, dedim. Resul-i Ekrem:

“O şeytandır” buyurdular.