Arafat Duaları

By | 27 Kasım 2014

arafat-dualarıYeryüzünde duaların yapıldığı en güzel yer hiç şüphesiz Kabe’dir. Kabe ve çevresinde, Arafat dua etmek her müslümanın hayalleri arasında bulunmaktadır. Arafatta müslüman nasıl isterse içinden ne geçerse o şekilde dua edebilir ama bazı Arafat dualarıda efdal dualar arasındadır. Arafat dualarının en faziletlisi Tir- mizî ve diğerlerinin Amr ibni Şu’ayb’ın babasın­dan onun da dedesinden (Radıyallâhu Anhüm) rivâyet ettikleri:

“Duâların en hayırlısı Arefe günü yapılan duâdır. (O gün) benim ve benden önceki pey­gamberlerin söylediklerinin en hayırlısı ise:

Mülk yalnız O’nundur. Hamd yalnız O’-nadır, O her şeye Kadirdir’ (sözüdür)” hadîs-i

şerifinde geçen duâdır. (Tirmizî, De’avât:123, no:3585, 5/572; Beyhakî, Mârifetü ’s-süneni ve’I-âsâr, 8/289)

Tirmizî’nin “Sünen”inde “Duâlar” kitabında Arafat dualarından olarak Ali (Radıyallâhu Anh) dan nakledilen şu duâ da yer alır:

“Ey Allâh! Dediğimiz gibi ve dediğimizden daha hayırlı olarak hamd yalnız Sana’dır.arafat-duaları-

Ey Allâh! Namazım, ibâdetlerim, hayatım ve ölümüm yalnız Senin içindir. Dönüşüm yal­nız Sana’dır, bütün bıraktıklarım ancak Sana âittir.

Ey Allâh! Kabir azâbından, gönül vesvese­sinden ve işlerin dağınıklığından Sana sığını­rım. Ey Allâh! Rüzgarın getirdiği şerden Sana Sığınırım.” (Tirmizî, De’avât:88, no:3520, 5/537)

Arafat dualarını ve Kabe de yapılacak daha bir çok duanın içinde bulunduğu dua kitaplarına www.ihvan.com.tr sitesinde  ulaşıp inceleyebilirsiniz.