Allah’ın Veli Kulları

By | 9 Şubat 2014

Allah'ın Veli Kulları

Allah’ın veli kulları ile ilgili Ayetler : “İyi biliniz ki, Allah’ın veli kulları için ne korku vardır, ne kaygı.”

(Yunus, 62)

Allah’ın Veli Kulları ile ilgili  Hadis: “Allah’ın kulları arasında öyle kimseler vardır ki, ne peygamber­dirler, ne de şehittirler. Fakat kıyamet günü onların Allah katındaki merte­belerine bakarak peygamberler de şehitler de onlara gıpta ile bakarlar.”

Allah’ın Veli Kulları ile ilgili Hikâye:

Evliya Ebû’l-Esved-i Rai Hazretleri’nin Matarası

Evliya-ı Kiramdan Ebû’l-Esved-i Rai Hazretleri, bir zamanlar çölde eh­line Ve müritlerine: Ben gidiyorum. Allah’a emanet olunuz, deyip aynldı.

Kız kardeşi kırbasını süt ile doldurmuştu. O da içinde ne olduğunu bilmeden matarayı alıp gitti. Bir müddet gittikten sonra taharet edip abdest alması icap etti. Taharet etmek istediğinde mataradan süt aktı. Ol­duğu yerden geri dönüp kız kardeşine: Bana süt değil su lâzımdır. Mata­raya su doldur!, dedi. Kız kardeşi de matarasını su ile doldurdu. O yine: “Allaha ısmarladık” deyip gitti.

Yolda abdest icap ettiği zaman matarasındaki sudan taharet eder abdest alır, acıktığı zaman da aynı mataradan süt akar, onu içerek doyardı. Böylece uzun zaman insanlardan uzak halde hem ibadetini ediyor hem de hiçbir açlık sıkıntısı çekmiyordu.