Peygamberimizin Çocukluğu

By | 5 Haziran 2015

peygamberimizin-cocuklugu    Mekke çok sıcak olduğundan, yeni doğan çocuklar daha yükseklerde, serin yerlerde yaşayan sütannelere verilirdi. Peygamberimiz de bebekliğinde Halime adında bir sütanneye verildi. Halime ve ailesi fakirdi. Peygamberimiz (sav) onun evine gelince, evi bereketlendi.

Halime’nin kocası Haris şöyle demiştir:

“Halime! Bu çocuğun ayağı bize çok uğurlu geldi. O, evimize ayak bastığı günden beri hayvanlarımızın sütü, sütümüzün yağı çoğaldı. Evimize bereket doldu. Elimiz genişledi. Ben bu çocukta bir başkalık seziyorum. Ona dikkat et.”

Peygamberimiz (sav) sütannesiyle beş yaşma kadar yaşadı. Sütkardeşi Şeyma ile oynadı. Beş yaşma gelince sütannesi onu getirerek annesine teslim etti.

Peygamberimiz beş ve altı yaşlarını annesi ile geçirdi. Amine validemiz, oğ­lunu alarak Medine’deki akrabalarını ziyarete gitti. Medine’de bir ay kaldılar. Ba­bası Abdullah’ın mezarını ziyaret ettiler. Mekke’ye dönmek üzere yola çıktılar. Bir akşam üzeri Ebva köyüne ulaştılar. Annesi burada vefat etti. Peygamberimiz böylece anneden de öksüz kalmış oldu. Onu dedesi Abdülmuttalip yanına aldı. İki yıl sonra dedesi seksen yaşını aşmış olarak vefat etti. Bu sırada Peygamberi­miz sekiz yaşındaydı. Artık ona amcası Ebu Talip bakmaya başladı.